OP CTA: Po Nastji Kolar do turnirske zmage še Tino Kovačič

V soboto se je z moškima polfinalnima obračunoma in nato še finalnim se je v kraju Šešče pri Preboldu končalo člansko odprto prvenstvo. Turnirske zmage se je veselil Tino Kovačič, ki je v finalu v dveh nizih ugnal Jako Protiča Žaklja. Že v petek je ženski turnir dobila Nastja Kolar. 

Tino Kovačič v finalu boljši od Jake Protiča Žaklja.

FOTOGALERIJA (Sportida)

Za nami je zelo uspešno speljan prvi članski turnir v zgodovini CTA. Zelo smo zadovoljni z razpletom in organizacijo. Uživali smo v kakovostnih in napetih dvobojih. Radi bi čestitali najboljšim. Zahvala vsem ostalim igralcem za udeležbo, navijačem za spodbujanje, ter našim zvestim sponzorjem za podporo. Naslednje leto obljubimo, da bo turnir še uspešnejši,” so po končanem turnirju zapisali na Facebook strani Cokan Tennis Academy.

V moški konkurenci se je v boj za turnirsko zmago podalo 23 igralcev, med najboljše štiri pa so se prebili kar trije predstavniki ŽTK Maribor. Jaka Protič Žakelj (BR-MB) je bil edini predstavnik drugega kluba, ki se je uspel prebiti v polfinale in kasneje po predaji (zaradi bolezni) Jana Kupčiča tudi v finale.

V drugem polfinalnem obračunu je Tino Kovačič v dveh nizih ugnal Gašperja Bezjaka. V finalu smo spremljali sploh prvi medsebojni obračun Kovačiča (1998) in Protiča Žaklja (2003) na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije. Tekme je bilo konec po dveh nizih, oba pa je tesno dobil Kovačič. Bilo je 6:4 in 7:5.

OP CTA
(TA Cokan, Prebold, pesek)

ČLANI

Četrtfinale
Kovačič T. – Kovač T. 6:4, 6:1
Bezjak G. – Korelc D. 6:2, 6:3
Kupčič J. – Sabolčki M. 6:0, 6:2
Protič Žakelj J. – Sotler M. 6:4, 6:2

Polfinale
Kovačič T. – Bezjak G. 6:4, 6:2
Protič Žakelj J. – Kupčič J. b.b.

Finale: Kovačič T. – Protič Žakelj J. 6:4, 7:5

Vsi ostali rezultati


Kolarjeva je finalni dvoboj dobila predčasno.

Že dan pred tem se je končal ženski del turnirja, na katerem se je predstavilo 10 tekmovalk. V četrtfinalu sta za najbolj izenačen obračun poskrbeli Meta Marenk (TR-KR) in Zala Bizjak (CTA). Med najboljše štiri je napredovala Marenkova, ki v polfinalu ni imela pravih možnosti proti kasnejši zmagovalki Nastji Kolar.

Predstavnica TK As Litija je v finalu s 6:0 dobila prvi niz proti Anali Kočevar (TKMED), nato pa je slednja dvoboj predala. Kočevarjeva je pred tem v polfinalu po treh nizih strla odpor Anamari Žnuderl (MU-SO).

ČLANICE

Četrtfinale
Kočevar A. – Perić N. 6:1, 6:0
Žnuderl A. – Mastnak E. 6:1, 6:1
Kolar N. – Potrč M. 6:0, 6:0
Marenk M. – Bizjak Z. 5:7, 7:6(3), 6:3

Polfinale
Kočevar A. – Žnuderl A. 6:1, 1:6, 6:3
Kolar N. – Marenk M. 6:1, 6:1

Finale: Kolar N. – Kočevar A. 6:0* – predaja

Vsi ostali rezultati

Preberite tudi:
OP CTA: Nastja Kolar razred zase, v soboto zaključijo še moški

Ostale fotografije