Ons Jabeur in Jessica Pegula za najprestižnejšo lovoriko v karieri

Tunizijka Ons Jabeur in Američanka Jessica Pegula sta finalistki teniškega turnirja WTA 1000 v Madridu. V prvem polfinalu je Tunizijka s 6:2 in 6:3 premagala rusko kvalifikantko Jekaterino Aleksandrovo, v drugem pa je bila Američanka boljša od Švicarke Jil Teichmann s 6:4 in 6:3.

Tunizijka, trenutno 10. igralka na lestvici WTA, in štiri mesta nižje uvrščena Pegula, bosta igrali za svojo najprestižnejšo lovoriko v karieri, saj gre za turnir serije WTA 1000, ki po kakovosti zaostaja le za turnirji velike četverice za grand slam.

Tunizijka bo obenem v sedmem finalu igrala za drugo turnirsko zmago. Edino doslej je osvojila lani v Birminghamu.

Na turnirjih WTA 1000 je bila Jabeurjeva doslej najboljša lani v Indian Wellsu, kjer se je prebila do polfinala. Letos na pesku ni v slabi formi, saj se je v Charlestonu prebila do finala, v Stuttgartu pa do četrtfinala. V polfinalu je za zmago v polfinalu potrebovala vsega 67 minut.

Tudi 28-letna Pegula ima v karieri le eno turnirsko zmago, ki jo je osvojila leta 2019 v Washingtonu. Nazadnje je v finalu igrala v Aucklandu leta 2020, ko je izgubila z rojakinjo Sereno Williams.

Tudi Američanka je potrdila dobo formo, predvsem pa mentalno trdnost, ko je v drugem nizu polfinala Švicarka zmogla preobrat za 4:4. Američanka je odgovorila z odvzemom servisa in si priigrala nov finale, četrtega v karieri.

“Vem, da bo v finalu težko, a v prvi vrsti sem zelo vesela, da sem se v finale uvrstila. To je moj prvi finale WTA 1000. Že na zadnjih turnirjih mi je šlo dobro, danes pa sem uspešno opravila posel,” je po tekmi povedala Američanka.

Doslej sta se igralki med seboj na uradnih tekmah pomerili štirikrat, vsaka pa je slavila dvakrat. Letos v Dubaju je bila boljša Tunizijka.

* Izid: polfinale:
Ons Jabeur (Tun/8) – Jekaterina Aleksandrova (Rus) 6:2, 6:3,
Jessica Pegula (ZDA/12) – Jil Teichmann (Švi) 6:3, 6:4.