Olimpijska prvakinja zanesljivo v osmino finala

Olimpijska prvakinja, Švicarka Belinda Benčič, se je zanesljivo uvrstila v osmino finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V tretjem krogu je s 6:2, 6:4 ugnala domačinko Jessico Pegula. Na preostalih ženskih dvobojih sta med 16 najboljših napredovali še Kanadčanka Bianca Andreescu ter Grkinja Maria Sakari.

Švicarka, ki je v Tokiu na olimpijskih igrah osvojila tudi srebro med dvojicami, je za napredovanje med 16 najboljših potrebovala uro in 15 proti 27-letni tekmici. Ta je sicer samo po letošnjih izidih deseta igralka sveta in v boju za nastop na zaključnem turnirju v kitajskem Shenzhenu. To je po dvoboju izpostavila tudi Benčičeva.

“Malo me je skrbelo pred tekmo, saj ima za sabo zelo dobro sezono in lahko dobi veliko dvobojev. Zadovoljna sem s to predstavo, občutek sem imela, da sva igrali kar dober tenis,” je skromno pristavila olimpijska zmagovalka med posameznicami. Tudi zaradi tega uspeha pravega pritiska na igrišču ne čuti.

“Dobra stvar je, ko si brez pritiska. Sicer sta dve opciji, ali imaš po veliki zmagi še več pritiska, lahko pa se počutiš obratno, kot jaz, torej svobodno, saj si izpolnil sanje, osvojil zlato, vse ostalo pa je nato le še bonus,” je dodala sproščena Benčičeva.

Na OP ZDA je sicer že igrala v polfinalu leta 2019. Doslej je na turnirjih velike četverice zgolj v New Yorku dvakrat igrala najmanj v četrtfinalu, to ji je uspelo še ob debiju pred sedmimi leti. Za četrtfinalno vstopnico bo v ponedeljek igrala proti zmagovalki obračuna med Poljakinjo Igo Swiatek in Estonko Anett Kontaveit.

Znan je sicer že en par osmine finala v ženski konkurenci. Pomerili se bosta Andreescujeva in Sakarijeva. Kanadčanka, sicer zmagovalka OP ZDA 2019, je zanesljivo ugnala Belgijko Greetje Minnen s 6:1, 6:2, Sakarijeva pa je premagala tokrat ne ravno razpoloženo Čehinjo Petro Kvitovo s 6:4, 6:3. Slednja je bila v prvem krogu premočna za slovensko igralko Polono Hercog.