ODZIVI: Nik Miković je vedel, kako igrati proti Obrulu, Pia Marija Rebec o odločnosti in samozavesti

Po osvojenem naslovu mladinskega državnega prvaka sta svoje misli strnila Nik Miković in Pia Marija Rebec. Oba najboljša sta turnir osvojila brez izgubljenega niza. 

Nik Miković in Pia Marija Rebec sta strnila svoje misli po končanem mladinskem državnem prvenstvu.

Preberite tudi:
DP U18: Državni prvak Nik Miković preprečil dvojno slavje Obrula, pri dekletih najboljša Pia Marija Rebec (FOTO)

Za Nika Mikovića (roj. 2004) iz ŠD LTA je bil to prvi osvojeni naslov na državnih prvenstvih. Na poti do naslova je v prvih treh tekmah po vrsti premagal Jureta Božiča (ŽTKMB), Maxa Stolleckerja (TR-KR) in v četrtfinalu 2. nosilca turnirja Luko Videnoviča (TR-KR). Polfinalni obračun proti Nikoli Puntariču (TK-TOP) je zaradi nasprotnikovih težav s hrbtom dobil predčasno, za konec pa mu je nasproti stal še Lun Obrul (ŽTKMB).

“Na finalni tekmi je šlo vse po načrtih. Vedel sem, kako igrati proti Lunu, ki ga tudi zelo dobro poznam. Ker je bolj obrambni igralec, sem igral zelo agresivno in tako tudi gradil točke,” je po končanem turnirju spregovoril Nik. Ta je z osvojitvijo naslova državnega prvaka v mladinski konkurenci dopolnil izjemno uspešen junij za družino Miković. Pred tem je namreč brat Mak že osvojil državno prvenstvo do 16. leta starosti.

“Zadovoljen sem z naslovom državnega prvaka. Vse tekme sem dobil v dveh nizih, tako da kakšne zelo naporne tekme ni bilo. Čez dva tedna bom zaigral še na članskem državnem prvenstvu in že se veselim nastopa,” je še dodal Miković. Lahko slednji na igriščih TK Branik Maribor še nadgradi rezultat iz zimskega članskega državnega prvenstva? V Medvodah ga je v polfinalu zaustavil končni zmagovalec Matic Dimic (TR-KR).

Pia Marija Rebec je zadovoljna s prikazanim na državnem prvenstvu.

V konkurenci deklet se je osvojitve 1. mesta v državi veselila Pia Marija Rebec (TC-LJ), ki je s tem še nadgradila zbirko osvojenih lovorik na državnih prvenstvih. Leta 2018 je v finalu U14 kategorije premagala Petjo Drame (ŽTKMB), od katere je bila boljša tudi leto dni kasneje v U16 kategoriji, tokrat pa ji je kot zadnja nasproti stala Lara Smejkal (RADOM).

Finalni obračun se je zaradi Larine utrujenosti in bolečin v nogah končal predčasno, bilo je 6:2 in 4:2, kar pa uspeha Pie Marije ne zmanjšuje. “Najprej bi se rada zahvalila organizatorjem, ki so poskrbeli za super turnir. Zahvalila bi se tudi svojim trenerjem in staršem,” so bile prve besede novopečene mladinske državne prvakinje, ki je zadovoljna tudi s pristopom in igro. “Mislim, da sem igrala super, brez napak, bila sem odločna in samozavestna skozi celotno tekmo. Zaradi tega sem zelo zadovoljna z naslovom državne prvakinje, mislim, da je bilo zasluženo.”