Odziv Kaje Juvan: “Ključno je bilo, da sem ostala mirna. Veseli me, da se je izšlo skoraj popolno zame.”

22-letna Kaja Juvan letos že četrtič nastopa v Wimbledonu. Tako kot v preteklih treh nastopih, se je tudi tokrat brez večjih težav prebila mimo prve ovire v glavnem delu turnirja. Če prištejemo še tri kvalifikacijske zmage, je v tednu dni v Wimbledonu zabeležila že štiri zmage. 

Kaja Juvan je bila zadovoljna s prikazanim v 1. kolu Wimbledona.

Tekma 1. kola med Kajo Juvan in Rusinjo Margarito Betovo je trajala uro in 8 minut, a zaradi težav z deževnim vremenom igralki dvoboja nista uspeli zaključiti v istem dnevu kot sta se podali na igrišče. “Težko je, ker se ponavadi proti koncu dvoboja že kar uigram. Že včeraj sem čutila, da imam nek nivo, da jo lahko premagam oz. sem bila zadovoljna s svojo igro. Ampak vsak dan je malo drugačen. Res smo veliko čakali zaradi dežja,” je misli po koncu tekme strnila Ljubljančanka, ki si je v prvem dnevu priigrala prednost s 6:0 in 4:3.

Ko sta se igralki v sredo vrnili na igrišče, je Kaja v prvi igri izkoristila že prvo žogico za ‘break’, povedla s 5:3, nato pa delo dokončala že v naslednji igri. “Ključno je bilo, da sem ostala mirna in sem dvoboj “začela od začetka”. To je glavni razlog, da se je izšlo kakor se je,” je dodala.

V 2. kolu Kajo Juvan čaka prvi medsebojni obračun proti prav tako 22-letni Rusinji Anastasii Potapovi. 22. nosilka turnirja in 23. igralka sveta je v 1. kolu s 6:3 in 6:3 ugnala mlado Švicarko Celine Naef. V Wimbledonu se ji za razliko od Kaje še ni uspelo prebiti v 3. kolo. Slovenka je letos v Wimbledonu zabeležila že 4 zmage. “Rekla bi, da je to samo nek napredek oz. vsak mesec se bolje počutim. Veliko majhnih korakov sem naredila. Morda se meni zdijo še večji kot izgledajo navzven. V Wimbledonu vedno zelo rada igram. Na travi se počutim super,” je dodala Kaja.

Preberite tudi:
Kaja Juvan z odliko opravila nastop v 1. kolu Wimbledona