Odmev U14: Znani vsi četrtfinalisti Tenis Festa, zmagovalec B turnirja je postal Goran Milanović

Na igriščih v Portorožu so v četrtek, 11. avgusta, igralci do 14. leta starosti odigrali tekme 2. kola Odmev odprtega prvenstva Portoroža. Pri dečkih so se v četrtfinale uvrstili vsi nosilci, pri deklicah je spodletelo zgolj Karolini Semenič. 

Liam Lugarič v prvih dveh kolih prepričljiv. (Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida)

V četrtek sta za najbolj razburljivo srečanje poskrbeli Karolina Semenič (SL-LJ) in Ema Mastnak (CELJE). Pričakovati je bilo izenačen obračun in do točno takšnega je tudi prišlo. Napredovanja med najboljših osem na turnirju se je na koncu veselila Mastnakova, ki je tretji niz dobila s 7:5.

Emo v četrtfinalu čaka obračun proti 2. nosilki turnirja Jerci Fleischman (TKMED), ki se je v 2. kolu morala kar namučiti, da je strla odpor Nike Štor (RAVNE). Brez večjih težav so v četrtfinale napredovale 1. nosilka Veritsa Yaneva (BREŽI), Pika Lamovšek (TC-LJ), Luisa Fusil (HARI), Ana Marinkovič (TR-KR), Laura Basailović (OL-LJ) in Karolina Trnkovski (LUKAKP).

Pri dečkih je vseh osem nosilcev upravičilo vlogo favorita tako v tekmah 1. kot tudi 2. kola. Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB) v uvodnih dveh srečanjih ni oddal niti ene same igre, zelo prepričljivi so bili tudi Liam Lugarič (ŽTKMB), Jan Najzer (TK-IN), Mark Laubič (TK_SB), Tay Klep (TK-CC), Aljaž Štor (CTA), Luka Marinšek (LUKAKP) in Patrik Semenič (SL-LJ).

Na B turnirju dečkov sta se že v četrtek v finalu pomerila Lovro Zajc Hace (OL-LJ) in Goran Milanović (VRHNI). Turnirske zmage se je veselil Milanović.

Odmev OP Portoroža U14
(Tenis Slovenija, pesek, zunaj)

DEKLICE

Četrtfinale
Yaneva V. – Lamovšek P.
Fusil L. – Marinkovič A.
Basailović L. – Trnkovski K.
Mastnak E. – Fleischman J.

Vsi dosedanji rezultati

DEČKI A

Četrtfinale
Lugarič L. – Najzer J.
Bečirovič Novak M. – Laubič M.
Klep T. – Štor A.
Marinšek L. – Semenič P.

Vsi dosedanji rezultati

DEČKI B

Polfinale
Zajc Hace L. – Vončina T. 6:3, 6.1
Milanović G. – Margon F. 6:1, 6:2

Finale: Zajc Hace L. – Milanović G.

Rezultati dvojic
Deklice
Dečki