Odmev U14: V Kopru turnir in fair-play poteza Jerci Fleischman, v Murski Soboti najboljši Lugarič

Na igriščih TK Luka Koper in TK Murska Sobota so se s ponedeljkom končali turnirji v starostni kategoriji U14. Turnirskih zmag so se veselili Liam Lugarič (TK_SB), Jerca Fleischman (TKMED) in Anej Ermenc (ŠD_LOK). 

Jerca Fleischman (na fotografiji levo) v finalu boljša od Basailovičeve.

Na Obali smo že v uvodnem dnevu videli kar nekaj zanimivih obračunov, vse skupaj pa se je začelo resneje razpletati s četrtfinalnimi tekmami. Tam se je končala pot Luise Fusil (HARI), ki bo ta teden nastopila na Tennis Europe U14 turnirju v Šiauliaiju, med najboljše štiri pa so napredovale Nika Mlakar (RADOV), Laura Basailovič (OL-LJ), Jerca Fleischman (TKMED) in Nika Štor (RAVNE).

Fleischmanova je v polfinalu prepričljivo odpravila Niko Štor, predčasno pa se je končal polfinale med Mlakarjevo in Basailovičevo. Nika je namreč tekmo pri rezultatu 1:1 v nizih predala. Za naslov sta se tako pomerili Fleischmanova in Basailovičeva. Šlo je za njun drugi medsebojni obračun, še drugo zmago pa je zabeležila Fleischmanova. Ta se je pri zaostanku z 0:3 v drugem nizu izkazala tudi s fair-play potezo turnirja, ko je Laura ostala brez loparja, Jerca pa ji ga je brez oklevanja posodila, da se je tekma lahko nadaljevala. Na koncu je Fleischmanova tekmo dobila z rezultatom 6:3 in 6:4.

Odmev OP Kopra
(Deklice U14, A kategorija, TK Luka Koper, pesek)

Četrtfinale
Mlakar N. – Semenič K. 6:3, 6:2
Basailovič L. – Arsenovič Š. 7:6(2), 6:2
Fleischman J. – Mastnak E. 6:4, 6:3
Štor N. – Fusil L. 1:0* – predaja

Polfinale
Basailovič L. – Mlakar N. 4:6, 6:2,* – predaja
Fleischman J. – Štor N. 6:1, 6:2

Finale: Fleischman J. – Basailovič L. 6:3, 6:4


Dečki U14 so se za naslov pomerili na igriščih TK Murska Sobota. V četrtfinalu smo spremljali izjemno izenačen obračun med Joštom Pečovnikom (SL-LJ) in Liamom Lugaričem (TK_SB), ki ga je z rezultatom 7:3 v tie-breaku tretjega niza dobil Lugarič. Ta je kasneje v treh nizih odpravil 1. nosilca turnirja Marka Bečiroviča Novaka (ŽTKMB), v borbi za naslov pa še Lana Konečnika (SGRAD).

Konečnik je bil v četrtem medsebojnem dvoboju proti Lugariču še najbližje zmagi do sedaj. Prvi niz je dobil z rezultatom 6:3, a Liam še je enkrat več našel pot do preobrata in tekmo dobil s končnim rezultatom 3:6, 7:5 in 6:2.

Odmev OP Murske Sobote
(Dečki U14, A kategorija, TK Murska Sobota, pesek)

Četrtfinale
Bečirovič Novak M. – Bobovnik M. 6:2, 6:4
Lugarič L. – Pečovnik J. 6:3, 5:7, 7:6(3)
Klep T. – Kušar Stojakovič M. 4:6, 6:2, 6:0
Konečnik L. – Semenič P. 6:4, 7:5

Polfinale
Lugarič L. – Bečirovič Novak M. 3:6, 6:3, 6:2
Konečnik L. – Klep T. 6:2, 6:1

Finale: Lugarič L. – Konečnik L. 3:6, 7:5, 6:2


V Murski Soboti se je te dni odvijal tudi turnir dečkov U14 v B kategoriji. Do naslova se je prikopal Anej Ermenc (ŠD_LOK), ki je bil v finalu s 6:2 in 6:2 boljši od 1. nosilca turnirja, vrstnika Nejca Cedilnika (TABRE).

Odmev OP Murske Sobote
(Dečki U14, B kategorija, TK Murska Sobota, pesek)

Polfinale
Cedilnik N. – Strašek V. 6:1, 6:0
Ermenc A. – Pustoslemšek V. 6:0, 6:2

Finale: Ermenc A. – Cedilnik N. 6:2, 6:2