Odmev U14: Senica najboljša na Štajerskem, na igriščih TK Olimpija do turnirske zmage Šiftar (FOTO)

Na igriščih TK Olimpija, ŠD LTA in ŽTK Maribor so se še zadnjič v koledarskem letu 2021 predstavili tekmovalci in tekmovalke v starostni kategoriji Odmev U14. Do turnirske zmage so se prebili Jure Šiftar (ZKLUB), Alja Senica in Peter Škundrič (oba ŽTKMB).

Alja Senica (na fotografiji desno) v finalu boljša od Sare Mihelčič. (Foto: FB/Drago Završnik)

Deklice so se v novembru predstavile v Ljubljani, tokrat pa so se v boj za odmeven rezultat podale na tepih igriščih v ŽTK Maribor. Zmaga je na koncu pristala v rokah domače predstavnice Alje Senice, ki je tekom celotnega turnirja nastopala zelo prepričljivo in se do naslova prebila brez izgubljenega niza.

Senica je na turnirju po vrsti ugnala Dario Malchenko (BR-MB), Leticijo Pipan (OL-LJ), Ano Stojnevo (TK-CC), v polfinalu Kajo Kadak Ocvirk (MAXLJ) in v finalu z rezultatom 7:5 in 6:1 še Saro Mihelčič (TK-CC). Ta je pred tem v polfinalu z 2:0 v nizih zaustavila Zojo Peternel (ŠDTŠR). Za Senico in Mihelčičevo je bil to četrti medsebojni dvoboj, s 4:0 v zmagah vodi Senica.

Šiftar najboljši v Ludusu, na igriščih ŠD LTA do naslova Škundrič

Številčna zasedba se je v preteklih dneh zbrala tudi v Ljubljani, kjer sta potekala turnirja dečkov v A in B kategoriji. Na igriščih TK Olimpija so se v polfinale prebili 1. nosilec turnirja Jure Šiftar (ZKLUB), 2. nosilec Lasse Zajc Gajšek (TOPTE), 4. nosilec Patrik Semenič (SL-LJ) in Aljaž Štor (CTA). Ta je že v 1. kolu premagal 3. nosilca Marka Bečiroviča Novaka (ŽTKMB), nato zabeležil še dve zmagi, v polfinalu pa ga je zaustavil Zajc Gajšek, ki je bil boljši s 6:2 in 6:1.

V drugem polfinalu je Šiftar prav tako prepričljivo premagal Semeniča, odličen turnir pa za konec kronal še z drugo zmago na drugem medsebojnem dvoboju proti Zajcu Gajšku. Finalni obračun se je končal z rezultatom 7:5 in 6:3.

Turnir B kategorije na igriščih ŠD LTA je pripadel Petru Škundriču (ŽTKMB). Ta je za turnirsko zmago premagal pet nasprotnikov, tekom celotnega turnirja pa skupaj izgubil zgolj osem iger. V finalu je s 6:0 in 6:1 premagal Lan Filipič (LUKAKP).

Odmev OP Maribor
(Deklice U14, A kategorija, ŽTK Maribor, tepih)

Četrtfinale
Senica A. – Stojneva A. 6:0, 7:5
Kadak Ocvirk K. – Murshed T. 4:6, 6:1, 6:0
Mihelčič S. – Yaneva V. 5:7, 6:0, 6:2
Perernel Z. – Marinkovič A. 6:1, 6:1

Polfinale
Senica A. – Kadak Ocvirk K. 6:2, 6:1
Mihelčič S. – Peternel Z. 7:5, 6:2

Finale: Senica A. – Mihelčič S. 7:5, 6:1


Odmev OP Ljubljana
(Dečki U14, A kategorija, TK Olimpija, trda podlaga)

Četrtfinale
Šiftar J. – Lugarič L. 3:6, 6:3, 6:2
Semenič P. – Marinšek L. 6:1, 6:3
Štor A. – Pečovnik J. 6:4, 6:4
Zajc Gajšek L. – Konečnik L. 6:2, 6:3

Polfinale
Šiftar J. – Semenič P. 6:1, 6:1
Zajc Gajšek L. – Štor A. 6:2, 6:1

Finale: Šiftar J. – Zajc Gajšek L. 7:5, 6:3


Odmev OP Ljubljana
(Dečki U14, B kategorija, ŠD LTA, pesek)

Polfinale
Škundrič P. – Preložnik N. 6:0, 6:0
Filipič L. – Turnšek D. 6:3, 6:1

Finale: Škundrič P. – Filipič L. 6:0, 6:1

FOTOGALERIJA