Odmev U14: Peternelova do druge turnirske zmage v letu 2022, v Ljubljani do naslova Lugarič

V ponedeljek smo dobili tudi zmagovalca turnirjev v starostni kategoriji U14. Odmev OP Medvod je pripadlo Zoji Peternel, medtem ko je bil na igriščih ŠD LTA najboljši Liam Lugarič.

Zoja Peternel (na fotografiji desno) v finalu boljša od Kadak Ocvirkove.

Odmev OP Medvode – deklice U14
(TK Spin Medvode, trda podlaga)

Zoja Peternel (ŠDTŠR) je v Medvodah upravičila vlogo 1. nosilke in s petimi prepričljivimi zmagami prišla do novega naslova. Aktualna zimska državna prvakinja v kategoriji U14 je v uvodnem kolu proti Evi Šifkovič (TR-KR) še iskala prave občutke, nato pa bila vse bolj zanesljiva. V polfinalu je s 6:1 in 6:0 premagala Niko Mlakar (RADOV), kot zadnja pa ji je pot do naslova poizkušala preprečiti Kaja Kadak Ocvirk.

Predstavnica TK Max Ljubljana je v spodnji polovici žreba v četrtfinalu s 6:3 in 6:4 premagala Ano Marinkovič (TR-KR), v polfinalu pa še Veritso Yaneva (BREŽI), ki je bila predtem v četrtfinalu boljša od 2. nosilke Zale Bizjak (CTA). V finalu smo spremljali šesti medsebojni dvoboj Peternelove in Kadak Ocvirkove, še četrtič pa se je zmage razveselila Zoja. Rezultat je bil 6:2 in 6:4.

Četrtfinale
Peternel Z. – Lamovšek P. 6:0, 6:1
Mlakar N. – Fusil L. 6:1, 6:2
Kadak Ocvirk K. – Marinkovič A. 6:3, 6:4
Yaneva V. – Bizjak Z. 6:1, 7:6(3)

Polfinale
Peternel Z. – Mlakar N. 6:1, 6:0
Kadak Ocvirk K. – Yaneva V. 7:6(6), 4:1

Finale: Peternel Z. – Kadak Ocvirk K. 6:2, 6:4


Odmev OP Ljubljane – dečki U14 A
(ŠD LTA, pesek)

Dečki U14 v kategoriji A so se tokrat za turnirsko zmago pomerili na igriščih ŠD LTA, kjer sta s predstavami navduševala Laase Zajc Gajšek (TOPTE) in Liam Lugarič (TK_SB). Prvi je v četrtfinalu s 6:0 in 6:1 premagal do tedaj suverenega Mihaela Kušarja Stojakoviča (TK-CC), finalno vstopnico pa si priigral s zanesljivo zmago nad Joštom Pečovnikom (SL-LJ).

Lugarič se je v spodnji polovici žreba v četrtfinalu srečal s starim znancem Lanom Konečnikom (SGRAD), ga premagal s 6:2 in 6:1, v polfinalu pa le dve igri več oddal proti Marku Bečiroviču Novaku (ŽTKMB). V finalu sta si sploh prvič nasproti stala Zajc Gajšek in Lugarič. Za konec turnirja je več dinamita v nogah ostalo Lugariču, ki je finalni obračun dobil s 6:2 in 6:1.

Četrtfinale
Zajc Gajšek L. – Kušar Stojakovič M. 6:0, 6:1
Pečovnik L. – Klep T. 6:3, 6:3
Lugarič L. – Konečnik L. 6:2, 6:1
Bečirovič Novak M. – Marinšek L. 4:6, 6:3, 6:4

Polfinale
Zajc Gajšek L. – Pečovnik J. 6:1, 6:2
Lugarič L. – Bečirovič Novak M. 6:2, 6:3

Finale: Lugarič L. – Zajc Gajšek L. 6:2, 6:1


Odmev OP Maribora – dečki U14 B
(TK Branik Maribor, pesek)

Turnir B kategorije, ki je potekal na igriščih TK Branik Maribor je dobil Lovro Zajc Hace (OL-LJ). Ta je za turnirsko zmago nanizal štiri zaporedne zmage. V polfinalu sta obstala Luka Zavrl (GFTA) in Maj Draganič (HOČE), v finalu pa je bil Zajc Hace boljši od Urha Sevnika (ŠENTJ). Bilo je 6:2 in 7:5.

Polfinale
Zajc Hace L. – Draganič M. 6:0, 6:0
Sevnik U. – Zavrl L. 6:2, 6:4

Finale: Zajc Hace L. – Sevnik U. 6:2, 7:5

FOTOGALERIJA