Odmev U14: Karolina Trnkovski odlično formo potrdila še v Kopru, Lugarič v finalu boljši od Štora

Na igriščih TK Luka Koper je v minulih dneh potekal turnir za igralce do 14. leta starosti. V A kategoriji sta se do turnirske zmage prebila Karolina Trnkovski iz TK Luka Koper in Liam Lugarič iz ŽTK Maribor. 

Najboljši na U14 turnirju v Kopru.

Odmev U14 FIN
(TK Luka Koper, pesek)

DEČKI A

Kljub nekaj slabšemu vremenu je organizatorjem v Kopru turnir uspelo pospraviti pod streho. Pri dečkih je v A kategoriji v uvodnem kolu presenečenje pripravil Lovro Jurečič (GROSU), ki je izločil 3. nosilca Lana Konečnika (SGRAD), nato pa prišel vse do četrtfinala. Tam ga je zaustavil Luka Marinšek (LUKAKP), ki v polfinalu ni našel pravega recepta za Liama Lugariča (ŽTKMB).

V spodnjem delu žreba sta se do polfinala prebila 2. nosilec Jošt Pečovnik (SL-LJ) in Aljaž Štor (CTA). Še posebej slednji se je moral za preboj med najboljše štiri močno potruditi, saj ga je Jaka Rakar (TK-CC) prisilil v igranje podaljšanje igre v odločilnem tretjem nizu. Tam je bil bolj zbran Štor, ki je kasneje v polfinalu v dveh nizih premagal še Pečovnika.

V finalu smo spremljali še tretji medsebojni obračun Lugariča in Štor na tekmovanjih pod okriljem Tenis Slovenije. Še tretjič je bil prepričljivo boljši leto dni starejši Liam, ki je tokrat dvoboj za turnirsko zmago dobil s 6:1 in 6:3.

Četrtfinale
Lugarič L. – Klep T. 6:3, 7:5
Marinšek L. – Jurečič L. 6:1, 6:1
Štor A. – Rakar J. 1:6, 6:1, 7:6(5)
Pečovnik J. – Kušar Stojakovič M. 6:3, 6:2

Polfinale
Lugarič L. – Marinšek L. 6:3, 6:3
Štor A. – Pečovnik J. 6:2, 6:3

Finale: Lugarič L. – Štor A. 6:1, 6:3

Dvojice, finale:


DEČKI B

Turnir dečkov v B kategoriji je postregel s pravo dramo v finalnem obračunu. Za turnirsko zmago sta se pomerila Sergej Sarhatlič (ŠTKVE) in Bine Jurečič (GROSU). V odločilnem tretjem nizu, kjer je o zmagovalcu odločal t.i. super tie-break, sta igralca 3-krat zamenjala strani, nato pa je odločilni dve točki dobil Sarhatlič.

Polfinale
Jurečič B. – Jerko O. 1:6, 6:3, 10:2
Sarhatlič S. – Dornik N. 6:1, 6:0

Finale: Sarhatlič S. – Jurečič B. 6:3, 2:6, 11:9Karolina Trnkovski potrdila odlično formo.

DEKLICE A

V konkurenci deklic je bila nezaustavljiva predstavnica domačega kluba Karolina Trnkovski, ki je tako na domačem terenu le še potrdila odlično formo, ki jo krasi že nekaj časa. Novembra lani in aprila letos je bila nepremagljiva na U14 turnirjih z round-robin sistemom, v začetku aprila pa se je med drugim prebila tudi do prve turnirske zmage v starostni kategoriji U16.

Tokrat je na poti do naslova premagala štiri tekmice, ki so ji skupaj odvzele zgolj 9 iger. V finalu je Karolina Trnkovski s 6:0 in 6:2 ugnala Piko Lamovšek (TC-LJ), med najboljše štiri na turnirju pa sta se prebili še Tisa Strbad (BO-BI) in Eva Šifkovič (TR-KR).

Četrtfinale
Strbad T. – Fleischman J. 6:2, 7:5
Trnkovski K. – Arsenović Š. 6:2, 6:2
Šifkovič E. – Stražar H. 6:4, 3:6, 6:4
Lamovšek P. – Marinkovič A. 6:4, 6:1

Polfinale
Trnkovski K. – Srbad T. 6:0, 6:3
Lamovšek P. – Šifkovič E. 6:3, 6:2

Finale: Trnkovski K. – Lamovšek P. 6:0, 6:2

Dvojice, finale:


DEKLICE B

Pri deklicah v B kategoriji sta se v finale prebili Melani Berk (KRMELJ) in Tinkara Novak (TKMED). V prvem nizu je Berkova odpor nasprotnice strla s 7:5, v drugem pa delo dokončala s 6:2.

Polfinale
Berk M. – Malić S. 6:2, 6:4
Novak T. – Malchenko D. 6:2, 6:3

Finale: Berk M. – Novak T. 7:5, 6:2