Odmev DP U14: Nosilke zanesljivo med najboljših osem, Šeško in Petrović še naprej brez napak

Na igriščih ŽTK Maribor je končano tudi 2. kolo Odmev zimskega državnega prvenstva v starostni kategoriji U14. Od nenosilcev se je med najboljših osem na turnirju prebil zgolj Liam Lugarič iz TK Slovenska Bistrica. 

Prvi nosilec Šeško brez težav mimo prvih dveh ovir. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

PREBERITE TUDI:
DP U14: Lugarič boljši od Semeniča, v 2. kolo vseh osem nosilk

Odmev zimsko državno prvenstvo U14
(ŽTK Maribor, tepih)

DEKLICE

Pri deklicah v 2. kolu Odmev zimskega državnega prvenstva nismo videli presenečenj. Brez boja je v četrtfinale napredovala 2. nosilka turnirja Alja Senica (ŽTKMB), ki se bo za mesto v polfinalu pomerila proti Niki Mlakar (RADOV). Prepričljive zmage z 2:0 v nizih se je veselila tudi Beti Butina Jazbec (ŽTKMB), ki je bila s 6:1 in 6:3 boljša od Kaje Kadak Ocvirk (MAXLJ). Zimsko državno prvakinjo bo v četrtfinalu izzvala Ana Stojneva (TK-CC).

Med najboljših osem v državi se je uspelo prebiti še Zoji Peternel (ŠDTŠR), Sari Mihelčič (TK-CC), Tara Murshed (ŽTKMB) in Zala Bizjak (CTA).

Četrtfinale
Butina Jazbec B. – Stojneva A.
Peternel Z. – Mihelčič S.
Murshed T. – Bizjak Z.
Mlakar N. – Senica A.


DEČKI

Pri dečkih sta se v 2. kolu glavnega dela turnirja zmage brez izgubljene igre veselila Laase Zajc Gajšek (TOPTE) in Jošt Pečovnik (SL-LJ), oba pa izjemno težka naloga čaka v naslednjem kolu. Zajc Gajšek bo namreč izzval 1. nosilca turnirja Žigo Šeška (ASLIT), medtem ko se bo Pečovnik pomeril proti 2. nosilcu turnirja Luki Petroviću (TK-CC).

Ob že omenjeni četverici se je v četrtfinale uspelo prebiti še Maksimu Despotoviću (TK-CC), Marku Bečiroviču Novaku (ŽTKMB), Liamu Lugariču (TK_SB) in Juretu Šiftarju (ZKLUB).

Četrtfinale
Šeško Ž. – Zajc Gajšek L.
Despotović M. – Bečirovič Novak M.
Lugarič L. – Šiftar J.
Pečovnik J. – Petrović L.


ČETRTKOV RAZPORED

Še ni znan.

VSI REZULTATI