Odločitev o primeru Đoković morda v četrtek

Končna odločitev o dovoljenju avstralskih oblasti za vstop srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića v državo in s tem tudi za nastop na prvem grand slamu sezone, ki se bo začel v ponedeljek, ne bo znana pred četrtkom, poročajo agencije, ki se sklicujejo na avstralsko agencijo AAP.

Iz pisarne pristojnega ministra Alexa Hawka so sporočili, da so prejeli dodatno gradivo Đokovićevih odvetnikov, ki ga morajo pred končno odločitvijo natančno preučiti. Imajo pa tudi dodatne dokumente, ki bi bili lahko relevantni, da se Đokoviću razveljavi vizum, ki mu dovoljuje bivanje v državi. “Vse to seveda vpliva na časovni okvir za dokončno odločitev,” so zapisali na ministrstvu.

Đokovića so pristojni organi prejšnjo sredo zadržali na letališču v Melbournu, ker ni izpolnjeval pogojev za vstop v Avstralijo. Kasneje so ga namestili v hotelu, ki je namenjen tistim, ki čakajo na deportacijo. Sodišče pa je v ponedeljek ugotovilo, da ima igralec vse potrebno za vstop v državo in ugodilo njegovi pritožbi.

A pojavile so se številne nejasnosti. Ne ujemajo se datumi, ki so predvideni za pridobitev dovoljenja za vstop v Avstralijo, Đoković je bil okužen s koronavirusom v družbi predstavnikov srbske pošte, mladih teniških igralcev in novinarjev francoskega L’Equipa. Ob vstopu v državo pa naj bi v formularje vpisal tudi lažen podatek, kje je bil v zadnjih 14 dneh pred prihodom v Avstralijo, saj je zagotovil, da ni bil v drugih državah, iz socialnih omrežij pa je razvidno, da je pred potjo na južno poloblo treniral v Španiji.

Del teh napak je Đoković danes na Instagramu pojasnil s poznim prejemom rezultata testiranja in tudi s slabimi odločitvami in človeškimi napakami sebe in svojega agenta, ki je izpolnjeval dokumente.

Po sodniški odločitvi je zdaj dokončna odločitev o dovoljenju za bivanje v Avstraliji in nastop v Melbournu na strani pristojnega ministrstva.