Odlični Ian Suljić navdušil s prebojem v četrtfinale Smrikva Bowla 2023

V Pulju se je v soboto končala že 28. izvedba Smrikva Bowla, na katerem se vsako leto predstavijo igralci mladi teniški upi iz celega sveta. Na turnirju je zaigralo tudi 5 Slovencev, med katerimi je še posebej navdušil Ian Suljić, ki se je v konkurenci 60 igralcev prebil med najboljših 8. 

 

Iana Suljića je v Pulju spremljal tudi starejši brat Svit, nekdanji zmagovalec turnirja.

Smrikva Bowl velja za neuradno svetovno prvenstvo za igralce do 10. leta starosti. Že v preteklosti so na tem tekmovanju navdušili številni Slovenci, med katerimi v zadnjih letih velja izpostaviti zmagovalca Svita Suljića in Elo Nalo Milić. Prvi je bil najboljši leta 2019, medtem ko je Ela Nala vso konkurenco ugnala leta 2016. Tri leta predtem je na turnirju denimo zaigral tudi trenutno 1. igralec sveta Carlos Alcaraz, ki je takrat v finalu moral priznati premoč rojaku Alejandru Turriziani Alvarezu (1431. na ATP lestvici). Med zmagovalci lahko najdemo še Olgo Danilović (93. na WTA), Petro Martić (30. na WTA) in Dominica Thiema (90. na ATP), nekdanjega zmagovalca OP ZDA (2020).

Na letošnjem turnirju so od Slovencev loparje vihteli Ian Suljić, Lovro Marinčič, Anže in Vid Pušlar ter Nikor Zrinič. Še posebej se je izkazal Suljić, ki je premagal kar tri tekmece in si zagotovil mesto v četrtfinalu. V boju za polfinale je moral priznati premoč nasprotniku iz Velike Britanije. Z zmago v glavnem delu turnirja se lahko pohvali še Vid Pušlar, ki je obstal v 2. kolu.

Smrikva Bowl 2023
(Pulj, Hrvaška, pesek)

1. kolo
Marinčič L. (Slo) – Dogruel O. (Tur) 1:4, 2:4
Pušlar A. (Slo) – Hazell L. (Vb) 4:5, 3:5
Suljić I. (Slo) – Miksch L. (Avt) 4:2, 4:2
Pušlar V. (Slo) – Kato R. (Jap) 4:1, 5:4
Zrinič N. (Slo) – Unuchka K. (Br) 1:4, 4:5

2. kolo
Suljić I. (Slo) – Kramarić J. (Hrv) 4:0, 5:4
Pušlar V. (Slo) – Castro L. (Špa) 1:4, 2:4

Osmina finala: Suljić I. (Slo) – Szucs M. (Mad) 4:0, 4:2
Četrtfinale: Suljić I. (Slo) – Operchal M. (Vb) 1:4, 0:4

Fotogalerija