Odlična Eva Cikajlo naskakuje uvrstitev na zaključni Tennis Europe Masters najboljših

14-letna slovenska teniška igralka Eva Cikajlo v letošnji sezoni več kot uspešno nastopa na turnirjih Tennis Europe. Odlični rezultati jo na t.i. ‘race’ lestvico igralk do 16. leta starosti uvrščajo na visoko 6. mesto. 

Eva Cikajlo med najboljšimi v Evropi. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Eva Cikajlo (2007) je v letošnji sezoni osvojila že tri Tennis Europe turnirje za igralke do 16. leta starosti. Predstavnica TK Radomlje se je v vseh treh primerih turnirske zmage veselila v dvojicah, ob tem pa je v Oslu nastopila še v finalu turnirja posameznic.

Odlični rezultati so ji v letošnji sezoni na njen konto prinesli že 400 točk, s čimer se na lestvici, ki šteje osvojene točke v letu 2022, po 18 tednih nahaja na izjemno visokem 6. mestu. Osem igralk, ki bo do konca sezone zbralo največje število točk, se bo predvidoma v oktobru merilo na zaključnem Tennis Europe Mastersu najboljših v Monte Carlu.

Slovenija je svojega predstavnika na zaključnem turnirju najboljših imela že v lanski sezoni. Z odličnimi predstavami se je tja prebil Žiga Švec, ki je turnir najboljše osmerice končal na 5. mestu.

Slovenci, ki po 18 tednih zasedajo mesto med najboljšo 100-terico:

Fantje U16
21. mesto: Luka Talan Lopatič

Dekleta U16
6. mesto: Eva Cikajlo
50. mesto: Lara Flerin

Fantje U14
23. mesto: Žiga Šeško
70. mesto: Svit Suljić

Dekleta U14
84. mesto: Beti Butina Jazbec
84. mesto: Zoja Peternel