Od Wimbledona se poslavlja šesta nosilka Pliškova

Po sredinih porazih Emme Raducanu in Andyja Murraya so lahko domači navijači na teniškem turnirju v Wimbledonu danes bolj zadovoljni. Razveselila jih je Katie Boulter, ki je v drugem krogu z 2:1 premagala šesto nosilko in lansko finalistko Čehinjo Karolino Pliškovo.

Slednja je sicer dobila prvi niz s 6:3, a je Boulterjeva nato odgovorila z zmago v “tie breaku” drugega niza, nato pa dobila še tretji niz.

V naslednji krog je napredovala četrta nosilka Španka Paula Badosa. Brez težav je ugnala Romunko Irino Baro s 6:3, 6:2, njena naslednja tekmica bo dvakratna zmagovalka Petra Kvitova, ki je prav tako ugnala romunsko tekmico, Ano Bogdan.

Zaradi okužbe z novim koronavirusom pa je moral nastop odpovedati Badosin rojak, 17. nosilec Roberto Bautista Agut. Tako je postal tretji igralec, ki je zaradi pozitivnega testa moral predčasno končati nastope v Wimbledonu. Pred njim sta se morala prisilno posloviti že lanski finalist Italijan Matteo Berrettini in Hrvat Marin Čilić. Brez boja se je tako naprej uvrstil Kolumbijec Daniel Galan.

Odlično igro je pokazal Avstralec Nick Kyrgios, ki je povsem nadigral Srba Filipa Krajinovića in si prislužil dvoboj s Stefanosom Cicipasom v tretjem krogu.