Obračun BJK med Slovenijo in Kitajsko tudi na Sportklubu

Čez natanko teden dni se bo v Beli dvorani Velenje začel polfinalni obračun kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine Pokala Billie Jean King med Slovenijo in Kitajsko. Vseh pet dvobojev bo prenašala slovenska športna televizija Sportklub. 

Obračun med Slovenijo in Kitajsko bo prenašala slovenska športna televizija Sportklub.

Od 8. do 13. novembra se bo v Glasgowu odvijal zaključni turnir najboljših 12 ženskih reprezentanc na svetu. Čez leto dni bi se lahko na zaključnem turnirju predstavila tudi Slovenija, a pot do tja je še zelo dolga. Najprej bodo varovanke Andreja Kraševca morale premagati favorizirano Kitajsko, ki v Velenje prihaja s kar tremi igralkami iz elitne 60-erice.

Polfinalni obračun kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine Pokala Billie Jean King se bo v Velenju odvijal v petek in soboto, 11. in 12. novembra. Vseh pet dvobojev, dva petkova in tri sobotne, bo prenašala slovenska športna televizija Sportklub.

Slovenijo bodo proti Kitajski zastopale Kaja Juvan (88. WTA), Nina Potočnik (281. WTA), Pia Lovrič (519. WTA), Živa Falkner (560. WTA) in Andreja Klepač. 

Žreb bo opravljen v četrtek, 10. novembra, še dan pred tem bo v Vili Bianci od 12. ure naprej potekala tudi novinarska konferenca.