Novosti glede brezplačnih testiranj na lokacijah tekmovanj

Spoštovani, obveščamo vas, da je Vlada RS pred kratkim močno omejila financiranje HAGT, ki jih opravljajo mobilne enote po vsej državi. Podjetje, s katerim Tenis Slovenija (TS) sodeluje pri ponudbi testiranj, nam je sporočilo, da z današnjim dnem, zaradi stroškovne neučinkovitosti, ne bo moglo več izvajati testov na lokacijah teniških klubov za čas tekmovanj pod okriljem TS, kot je bila to dosedanja praksa.

Tenis Slovenija

V skladu s trenutno veljavnim Odlokom Vlade RS otrokom do 12. leta starosti ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT. Učenci in dijaki srednjih šol, ki so napolnili 12 let in ne izpolnjujejo pogoja PCT, se morajo po novem obvezno testirati s HAGT za samotestiranje, pri čemer se samotestiranje opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu. To ostaja ustrezno dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT za udeležbo na trenažnih procesih. Enako velja za trenerje pri opravljanju trenažnih procesov. Za udeležbo na tekmovanjih pa morajo vse osebe starejše od 12 let izpolnjevati pogoj PCT (tekmovalci, spremljevalci in trenerji v vlogi spremljevalcev) in samotestiranje ni ustrezno dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Za potrebe samotestiranja smo se z obstoječim izvajalcem dogovorili, da lahko teniški klubi pri njih prevzamete teste za samotestiranje. Lokacije, kjer vam je na voljo prevzem, najdete v prilogi 1. Potrebne količine in lokacijo prevzema sporočite na katarina.obranovic@tenis-slovenija.si do petka, 26. novembra 2021, do 10. ure in nato vsak drugi petek.

 Za udeležbo na tekmovanjih pa se lahko testirate kjerkoli, pri čemer so vam na voljo brezplačni testi na eni izmed 15 lokacij obstoječega izvajalca (priloga 1), ali drugega koncesionarja po vaši izbiri. Do konca veljavnosti zakona PKP7 pa TS še naprej povrne stroške testiranj vsem upravičencem navedenim na tej povezavi. Še vedno veljajo dosedanja pravila o povračilu stroškov testiranja in sicer:

  • teniški klubi zbirate račune za tekoči mesec in na koncu meseca izdate zahtevek Tenis Sloveniji skupaj s kopijami vseh posameznih računov,
  • obvezno priložite seznam oseb, ki so se testirale in napišite namen oz. razlog za testiranje.

Za morebitna dodatna vprašanja vam ostajamo na voljo.