Novakova v finalu turnirja v Krškem, Pislakova zmagovalka v dvojicah

V Krškem sta bila danes na sporedu polfinalna dvoboja turnirja serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev). V finale sta se uvrstili Slovenka Kristina Novak in Čehinja Aneta Kucmova. S Kucmovo je nato v finalu dvojic do turnirske zmage prišla naša Manca Pislak.

Manca Pislak of Slovenia and Aneta Kucmova of Czech Republic playing doubles during ITF W15 Krsko 2022 Tennis Tournament of World Tennis Tour 2022 on May 25, 2022 in Krsko, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Edina slovenska polfinalistka Kristina Novak je igrala proti Italijanki Enoli Chiesi. Po včerajšnjem psihološko napornem slovenskem obračunu (premagala je Živo Falkner) jo je danes v težkih razmerah čakal tudi fizično naporen dvoboj. Novakova je prvi niz dobila s 6 : 4, odločilen je bil brejk v 9. igri. V drugem je Italijanka hitro povedla s 4 : 0, a je Novakova uspela izenačiti. Zadnji dve igri je dobila Chiesa in izenačila na 1 : 1. Tudi tretji niz je bil zelo izenačen. Italijanka je imela celo žoge za vodstvo 3:1, a se Novakova ni predala. Ko je rešila igro na svoj servis je tekmici takoj odvzela njenega in povedla s 4 : 2. Novakova nato ni več popuščala in tretji niz se je končal s 6 : 3. Dvoboj je trajal 2 uri in 22 minut. “Kljub temu, da sem zmagala lahko rečem, da to ni bila moja najboljša predstava na turnirju. Vesela sem, da nisem popustila. Razmere so bile neugodne, še posebej zaradi njenega stila igranja. Njej je namreč všeč takšen počasen tempo. Podlaga je bila počasna, igrišče pa mokro. To ji je bolj ustrezalo. Zato sem morala toliko bolj garati, ob tem pa sem pokazala, da lahko igram tudi v takšnih razmerah. To je moj prvi finale na takšnih turnirjih. To mi res veliko pomeni. Turnirja seveda še ni konec. Počakajmo na jutri, ko bomo videli ali lahko naredim še en korak naprej. V dvojicah sem na 15 tisoč dolarskih turnirjih že zmagala, med posameznicami pa še ne,“ je po dvoboju rekla Novakova, ki je bo na glavnem turnirju nastopila tudi naslednji teden na Čatežu ob Savi. Ta se sicer s kvalifikacijami začne jutri.

To pa ni bil edini slovenski nastop danes v Krškem. Manca Pislak je zmagala v finalu dvojic, skupaj s finalistko med posameznicami Kucmovo sta bili boljši od britansko-ruske naveze.

KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. DO 29. MAJ
15.000 ameriških dolarjev, pesek

Polfinale:
Kristina Novak (Slo) – Enola Chiesa (Ita) 6 : 4, 4 : 6, 6 : 3

Aneta Kucmova (Češ/3) – Jessie Aney (ZDA/2) 6 : 1, 6 : 3

Finale, dvojice:

Pislak (Slo)/Kucmova (Češ) – Kempster (VB)/Borodulina (Rus) 6 : 1, 6 : 2