Novak Đoković z drugo zmago že v polfinalu zaključnega turnirja

Najboljši teniški igralec na svetu Srb Novak Đoković je na zaključnem turnirju v Torinu zabeležil drugo zmago in si krog pred koncem predtekmovanja že zagotovil mesto v polfinalu. Prepričljivo je premagal Rusa Andreja Rubljova s 6:3 in 6:2.

Dvoboj zmagovalcev prvega kroga – Đoković je bil boljši od Ruuda, Rubljov pa od Cicipasa – je bil povsem enostranski. Đoković ga je zaključil v uri in devetih minutah.

Čeprav sta Đoković in Rubljov v zadnjih dveh letih skupno osvojila petnajst naslovov na turnirjih ATP, sta se danes šele prvič pomerila iz oči v oči. Srb je vpisal 40. zmago na zaključnih turnirjih, tako da je na lestvici igralcev z največ zmagami prehitel Ivana Lendla. Na vrhu bo še nekaj časa ostal Roger Federer z devetinpetdesetimi zmagami na zaključnih turnirjih.

Hkrati je Đoković naredil nov korak k izenačitvi rekorda po številu osvojenih zaključnih turnirjev. Vodi Federer s šestimi naslovi, po pet pa jih imata poleg 34-letnega Srba še Ivan Lendl in Pete Sampras.

Poraženca uvodnega kroga, Stefanos Cicipas in Casper Ruud, se bosta v drugem dvoboju zelene skupine pomerila danes ob 21. uri.

* Izidi, 2. krog, zelena skupina:
Novak Đoković (Srb/1) – Andrej Rubljov (Rus/5) 6:3, 6:2

* Lestvica:
1. Novak Đoković     2  2  0  25:13
2. Andrej Rubljov     2  1  1  17:20
3. Stefanos Cicipas    1  0  1  8:12
4. Casper Ruud      1  0  1  8:13