Novak Đoković v srbski ekipi za pokal ATP v Sydneyju

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je imenovan v srbsko ekipo za pokal ATP, ki bo od 1. do 9. januarja v Sydneyju. Po špekulacijah, ali bo Srb v začetku prihodnjega leta odpotoval na peto celino zaradi obveznega cepljenja proti novemu koronavirusu v Avstraliji ali ne, je zdaj potrjen član ekipe, so potrdili organizatorji.

S tem je Đoković verjetnost, da bo nastopil tudi na uvodnem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, močno povečal, poročajo tuje agencije.

Organizatorji so danes sporočili, da je Đoković med 18 od najboljših 20 igralcev z lestvice ATP, ki so potrdili nastop na pokalu ATP. Ta bo uvodno dejanje teniške sezone 2022.

Na današnji slovesnosti v Sydneyju so organizatorji v sporočilu za javnost razkrili, da bosta tako številka 1 Novak Đoković za Srbijo kot številka 2 Danil Medvedejev za branilko naslova Rusijo zaigrala za svoji reprezentanci.

V skupini A so poleg Srbije, ki je osvojila premierno izvedbo pokala ATP leta 2020, še Čile, Norveška in Španija, za katero pa Rafael Nadal ne bo zaigral.

Vsi igralci, ki bodo želeli nastopiti na OP Avstralije med 17. in 30. januarjem v Melbournu, bodo morali biti v skladu z zahtevami zvezne države Viktorija polno cepljeni proti koronski bolezni.

Ta zahteva je povzročila, da je devetkratni zmagovalec v Melbournu, skupaj pa zmagovalec 20 grand slamov Đoković svoj nastop postavil pod vprašaj. Đoković namreč noče razkriti, ali je proti koronski bolezni cepljen ali ne, saj meni, da je to osebna odločitev.

Njegov oče Srđan Đoković je pred kratim organizatorje prvega grand slama v sezoni označil za izsiljevalce.

Četudi isti pogoji kot v zvezni državi Viktorija ne veljajo v Novem južnem Walesu, pa je Đokovićev nastop v Sydneyju močan signal, da bo verjetno nastopil tudi v Melbournu.

Deseta zmaga v Melbourne Parku bi Đokovića popeljala do rekordnega, 21. grand slama.