Novak Đoković brez izgubljenega niza v 2. krog

Novak Đoković je obrambo lanskega naslova zmagovalca odprtega prvenstva Francije začel s prepričljivim nastopom v uvodnem krogu Roland Garrosa. Prvi nosilec teniškega turnirja za grand slam v Parizu je nocoj v zadnjem obračunu dneva s 3:0 v nizih, s 6:3, 6:1, 6:0 premagal Japonca Yoshihita Nishioko, sicer 99. igralca s svetovne lestvice ATP.

Đoković na odprtem prvenstvu Francije v Parizu lovi že svoj 21. naslov za grand slam.

Številka ena moškega tenisa je v lanski sezoni osvojil svoj drugi Roland Garros, kasneje pa še svoj šesti Wimbledon, in se tako z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom izenačil na dvajsetih osvojenih turnirjih za grand slam.

Vendar pa Srb zaradi necepljenja proti covidu-19 ni smel igrati na odprtem prvenstvu Avstralije na začetku sezone, kjer je Nadal osvojil svojega enaindvajsetega.

Đoković je v letošnjem letu igral le na petih turnirjih, vendar pa je v Pariz prišel z dobro popotnico, z zmago na turnirju v Rimu.

Uspešno je Roland Garros odprl tudi Nadal z zmago nad 82. igralcem sveta iz Avstralije Jordanom Thompsonom s trikrat 6:2. Nadal, ki lovi rekordni 14. naslov zmagovalca odprtega prvenstva Francije, bi se lahko v četrtfinalu srečal prav z aktualnim prvakom Đokovićem.