Nov rating sistem Tenis Slovenije | ITF WTN

ITF World Tennis Number (WTN) je najnovejši, najsodobnejši in tehnološko najbolj dovršen rating sistem za teniške igralce z vsega sveta.

Ne glede na to ali igrate nacionalne turnirje, Seniors rekreativno ligo ali pa ste se uvrstili na Wimbledon – vsak igralec na podlagi veljavnih rezultatov pridobi svoj lasten rating WTN. Že nekaj časa se izkazuje, da rating sistem počasi prevzema vlogo rangiranja igralcev in jakostnih lestvic v tenisu. Medtem ko tradicionalno točkovanje podeljuje točke na podlagi zmage ali poraza, ITF WTN rating analizira odigrane nize v posamezni tekmi, kar predstavlja večjo zanesljivost pri izračunu dejanske kakovosti igralca.

Na podlagi odličnega sodelovanja z ITF bo Tenis Slovenija kot prva nacionalna panožna zveza v Evropi v celoti prevzela ITF WTN rating in ITF Tournament desk za vodenje turnirjev, on-line prijave ter spletno plačevanje prijavnin. Tenis Slovenija tako stopa še korak dlje k zastavljeni strategiji na področju digitalizacije.

Časovnica prestopa na ITF WTN

S 1. julijem 2022 je Tenis Slovenija uradno pričela z uporabo ITF WTN sistema, ki je v celoti zamenjal dosedanjo UTR platformo.

Prosimo vas, da:

  • Ustvarite svoj spletni profil, s katerim boste opravljali plačila prijavnin na turnirje,
  • Prijavo igralca na turnir izvede domači klub prek interne aplikacije Qualitas,
  • Plačilo prijavnine se opravi prek ITF WTN za vse turnirje od 1. julija 2022 dalje.

Prestop na ITF WTN je v celoti načrtovan v kratkem, ko se bosta prijava in plačilo prijavnine izvajali zgolj prek novega sistema, kar pomeni, da Qualitas ne bo več v uporabi in klubi ne boste več prijavljali igralcev na turnirje, temveč bodo to urejali igralci oz. njihovi starši/skrbniki sami.

Kako deluje ITF WTN?

Sistem igralce ocenjuje na lestvici od 40 do 1, pri čemer so začetniki bližje 40 in profesionalni igralci bližje 1. Algoritem tedensko izračuna in posodobi WTN.

Sistem uporablja že več kot 1.2 milijona igralcev in več kot 130 partnerjev (t. j. nacionalnih in regijskih teniških zvez).

Vabimo vas, da si več o ITF WTN preberete na njihovi uradni spletni strani ter v kratkem predstavitvenem videu. Za vas pa bomo v kratkem organizirali tudi izobraževanje prek Zooma, o katerem boste pravočasno obveščeni.

NAVODILA ZA USTVARJANJE PROFIL ITF WTN