Noskova prva finalistka Praga, dež prekinil drugi polfinale

Čehinja Linda Noskova, četrta nosilka teniškega turnirja v domači Pragi z nagradnim skladom 235.204 evrov, je v prvem polfinalu premagala Nemko Tamaro Korpatsch s 6:1 in 6:1. Drugi polfinale je prekinil dež in ga bodo nadaljevali v ponedeljek, ko je potem načrtovan tudi obračun za lovoriko.

Japonka Nao Hibino je s 6:4 v drugem polfinalu dobila prvi niz, nato je Romunka Jaqueline Cristian s 7:6 (2) izenačila na 1:1. V tretji igri je s 5:2 povedla Japonka, ki je doslej osvojila dva turnirja WTA.

Osemnajstletna Noskova turnirja WTA še ni osvojila, šestkrat pa je bila najboljša na turneji ITF. Na slednjih je desetkrat zmagala petindvajsetletna Cristian, tudi ona še ni bila uspešna na turnirjih na najvišji ravni.

Oba polfinalna obračuna v Pragi so odpovedali že v soboto. Že tedaj so prireditelji turnirja v češki prestolnici sporočili, da bodo načrtovani dvoboji zaradi slabega vremena bržkone na sporedu v ponedeljek, kar izjemoma dovoljujejo tudi pravila Mednarodnega združenja teniških igralk WTA.

* Izida, polfinale:
Linda Noskova (Češ/-4) – Tamara Korpatsch (Nem) 6:1, 6:1;
Jaqueline Cristian (Rom) – Nao Hibino (Jap) 4:6, 7:6 (2), 2:5, prekinjeno zaradi dežja