Norrie in Molčan za lovoriko v Lyonu

Britanec Cameron Norrie in Slovak Alex Molčan se bosta pomerila v finalu teniškega turnirja serije ATP v francoskem Lyonu z nagradnim skladom 597.900 evrov. Za Norrieja bo to deseti finale v karieri, za Molčana pa tretji.

Šestindvajsetletni Norrie je danes vpisal 23. zmago v sezoni ter se uvrstil v tretji letošnji finale. Na predzadnji stopnički turnirja je bil boljši od mladega Danca Holgerja Runeja s 6:2, 5:7, 6:4.

V finalu bo 11. igralec sveta lovil četrto lovoriko, potem ko je pred tem slavil v Los Cabosu (2021), na mastersu v Indian Wellsu (2021), kar je tudi njegova največja lovorika v karieri, ter letos v Delray Beachu.

Molčan se bo na drugi strani tretjič meril v finalu turnirjev najvišje ravni, vsi so bili na pesku. Prvega je izgubil lani v Beogradu proti Srbu Novaku Đokoviću, letos pa je moral priznati premoč še Davidu Goffinu v Marakešu.

V polfinalu Lyona je bil varovanec Mariana Vajde, nekdanjega dolgoletnega Đokovićevega trenerja, boljši od Avstralca Alexa De Minaura s 7:6 (2), 6:2.

* Lyon, ATP (597.900 evrov):
– polfinale:
Cameron Norrie (VBr/1) – Holger Rune (Dan) 6:2, 5:7, 6:4;
Alex Molčan (Slk) – Alex De Minaur (Avs/4) 7:6 (2), 6:2.