Nesrečen poraz Role v kvalifikacijah OP Avstralije

Slovenski teniški igralec Blaž Rola ne bo nastopil v glavnem delu prvega turnirja za Grand Slam v sezoni 2022. 31-letni Ptujčan je bil v prvem kolu kvalifikacij trikrat le točko oddaljen od zmage. 

Blaž Rola tako blizu, a tako daleč. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Ob tem, ko Aljaž Bedene letos ni odpotoval v Melbourne, je Blaž Rola predstavljal edino slovensko upanje v moškem delu OP Avstralije 2022. Žreb mu ni bil najbolj naklonjen, saj mu je že v 1. kolu kvalifikacij namenil enega od nosilcev, in sicer 150. igralca sveta Salvatoreja Carusa. 

Kljub temu, da pred tekmo ni bil postavljen v vlogo favorita, pa je bil Rola izjemno blizu zmagi nad Italijanom. Prvi niz je dobil z rezultatom 6:3, po slabšem drugem nizu pa je sledil zelo izenačen tretji niz. Pri vodstvu s 5:4 si je Blaž Rola na servis Italijana priigral dve povezani žogici za zmago (15:40), pri rezultatu 40:40 pa še eno. Caruso, ki se je v lanski sezoni na OP Avstralije prebil vse do 2. kola glavnega dela turnirja je vse zaključne žogice Slovenca rešil.

Zmagovalca je tako odločila podaljšana igra tretjega niza, ki se v Melbourneu igra od 10. osvojene točke oz. v primeru rezultata 9:9 na dve točki razlike. Caruso je hitro povedel s 3:0, od takrat naprej pa vodstva ni več prepustil Slovencu.

Blaž Rola tako ostaja pri dveh nastopih v glavnem delu OP Avstralije. Leta 2014 se je prebil v 2. kolo, leta 2015 je obstal v prvem.

OP Avstralije (Avstralija, trda podlaga, zunaj)
1. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo) – Caruso S. (Ita/29) 6:3, 1:6, 6:7(5)