Nepopustljiva Kaja Juvan iz izgubljenega položaja do zmage v Nur-Sultanu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno pričela z nastopi na WTA 250 turnirju v Nur-Sultanu. V tekmi 1. kola se je že znašla v izgubljenem položaju, a še enkrat več dokazala, da se bori do zadnje točke. To se ji je tokrat obrestovalo.

Kaja Juvan boljša od Minnenove. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

20-letna Ljubljančanka dvoboja proti Belgijki Greetje Minnen ni pričela najbolje. Hitro se je znašla v zaostanku z 0:4, nedolgo zatem je 76. igralka sveta prvi niz že dobila s 6:2.

V drugem nizu je Kaja Juvan začela igrati bolje, a kljub temu se ji je pripetilo, da je v 5. igri niza znova oddala svoj začetni udarec. Belgijka je povedla s 3:2, pri vodstvu s 4:2 pa imela na voljo celo ‘break’ žogico da pobegne na 5:2. Juvanova se je takrat rešila, rezultat v naslednji igri poravnala na 4:4, nov napad Minnenove pa preživela v 11. igri, ko je pri rezultatu 5:5 rešila dve ‘break’ žogici. Zmagovalko drugega niza je odločila podaljšana igra, v kateri je Belgijka vodila s 5:2, a naslednjih 5 točk je pripadlo nepopustljivi Kaji Juvan, ki je tako izsilila tretji niz.

“Momentum” je bil na strani Juvanove, ki je bolje pričela tretji niz, povedla z ‘breakom’ prednosti, a takrat je bila Belgijka tista, ki se je uspela vrniti v igro. Poravnala je rezultat na 4:4 in v 9. igri niza imela celo priložnost, da povede s 5:4. Igro je kasneje po izkoriščeni drugi ‘break’ žogici dobila Juvanova, ki je v naslednji igri delo tudi uspešno dokončala.

Za četrtfinale znova proti Srbkinji

Kaja Juvan bi kasneje morala zaigrati še v 1. kolu dvojic, a sta nasprotnici Gasanova in Viklyantseva dvoboj brez boja predali. Naslednja preizkušnja Juvanovo čaka že v sredo, ko se bo še drugič v kratkem obdobju pomerila proti Srbkinji Aleksandri Krunić (166. igralka sveta). Igralki sta si nasproti stali že na WTA 250 turnirju v Portorožu, kjer je dvoboj z 2:0 v nizih dobila Slvovenka.

WTA 250 Nur-Sultan (Kazahstan, $235.238, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo) – Minnen G. (Bel/4) 2:6, 7:6(5), 6:4
2. kolo: Juvan K. (Slo) – Krunić A. (Srb) [29.9.]

Dvojice
1. kolo: Dzalamidze N./Juvan K. – Gasanova A./Viklyantseva N. b.b.
Četrtfinale: Dzalamidze N./Juvan K. – (2)Blinkova A./Dalinina A. [30.9.]