Naveza Jurak D./Klepač A. v Adelajdi že v polfinalu, znana četrtfinalna nasprotnica Juvanove

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač v paru s Hrvatico Darijo Jurak tudi v novo sezono vstopa udarno. Izkušeni igralki sta si na WTA 500 turnirju v Adelajdi že priigrali mesto v polfinalu. 

Andreja Klepač in Darija Jurak tudi na začetku nove sezone v dobri formi. (Foto: Instagram/Andreja Klepač)

Udeleženki lanskoletnega zaključnega turnirja najboljših osmih parov tudi po drugi odigrani tekmi v Adelajdi ostajata brez izgubljenega niza.

Po tem, ko sta v 1. kolu s 7:5 in 6:3 ugnala ukrajinsko navezo Bondarenko K./Kichenok L., sta četrtfinalni dvoboj dobili še pred zaključkom drugega niza. Češka naveza Bouzkova M./Hradecka L., ki je bila v uvodnem kolu boljša od vseslovenske naveze Juvan K./Zidanšek T., je namreč pri zaostanku s 5:7 in rezultatu 1:1 v drugem nizu dvoboj predala.

Darija Jurak in Andreja Klepač bosta mesto v finalu lovili proti Viktoriji Azarenki in Pauli Badosi Gibert. Belorusinja in Španka sta v 1. kolu presenetljivo gladko s 6:4 in 6:2 premagali 1. nosilki turnirja, dvojico Aoyama S./Shibahara E.

Kaja Juvan proti Japonki

V Adelajdi so bili danes, v četrtek, odigrani tudi vsi preostali dvoboji 2. kola glavnega dela turnirja med posameznicami. Z velikim zanimanjem smo spremljali obračun med Anastasio Gasanovo (130. igralka sveta) in Misaki Doi (105. igralka sveta), saj je bilo že pred tem znano, da se bo zmagovalka v četrtfinalu pomerila proti Kaji Juvan. Njena nasprotnica bo levoroka Japonka, ki je Rusinjo premagala z rezultatom 7:6(4) in 6:3. Kaja in Misaki si bosta nasproti stali prvič.

WTA 500 Adelajda (Avstralija, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Sakkari M. (Grč/3) 2:6, 6:0, 4:6
Juvan K. (Slo) – Paquet C. (Fra) 6:4, 6:2

2. kolo: Juvan K. (Slo) – Sabalenka A. 7:6(6), 6:1
Četrtfinale: Juvan K. (Slo) – Doi M. (Jap) [7.1.]


Dvojice, 1. kolo
(3)Jurak D./Klepač A. – Bondarenko K./Kichenok L. 7:5, 6:3
Juvan K./Zidanšek T. – Bouzkova M./Hradecka L. 6:1, 3:6, 7:10

Četrtfinale: (3)Jurak D./Klepač A. – Bouzkova M./Hradecka L. 7:5, 1:1* – predaja
Polfinale: (3)Jurak D./Klepač A. – Azarenka V./Badosa G. P. [7.1.]