Nasmejani otroci zasedli BTC

Pretekli konec tedna je v ljubljanskem BTC potekala tradicionalna prireditev Igrajmo tenis. V enem dnevu je v Športnem centru Millenium in na igriščih TD Slovan nastopilo 135 otrok.

Za pokale so tekmovali dečki in deklice v kategorijah 10 in 11 let, najmlajši v mini in midi tenisu pa so prejeli kolajne, rezultat pri njih namreč ni bil na prvem mestu. Igralo se je na čas, zmagovalcev in poražencev tako ni bilo, zato je bilo vzdušje na igrišču še toliko bolj sproščeno.

Najbolj navijaško pa je bilo vzdušje na teniški olimpijadi, kjer je nastopilo kar 9 ekip. Glasno navijanje in spodbujanje ob teniškem poligonu, na njemu pa mnogi teniški začetniki. Na prvem mestu je bil ekipni duh, pogumne otroke pa so spodbujali tudi starši. Tako kot lani so bili tudi letos najhitrejši in najbolj spretni otroci iz TK Maja Matevžič. Otroci so se nato preizkusili tudi v vlogi pobiralcev žog, in kdo ve, morda bo kakšen od njih to delo opravljal tudi na septembrskem turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Otroke je pozdravil in jim zaželel srečo ob koncu šolskega leta tudi Damjan Kralj, izvršni direktor družbe BTC.

Za nami je prelep dan. Kljub temu, da je pripekalo sonce je bilo vzdušje prešerno. Lepo je videti toliko nasmejanih otrok na enem mestu, upam, da so vsi turnir zapustili s pozitivno izkušnjo. Na Tenis Sloveniji veliko pozornosti posvečamo našim najmlajšim, skrbimo pa tudi za humanitarno dejavnost, torej za tiste iz socialno šibkejših družin. Ob strani nam stojijo tudi naši sponzorji, ki nas podpirajo in so tudi letos z nagradnimi igrami poskrbeli za otroško zabavo. Telemach je ponudil slušalke Samsung, potem je bil tu Petrol s kolesom sreče, pa Minicity, ki je ponudil tudi izobraževalne vsebine. Na voljo je bila tudi voda Zala tako, da verjamem, da so otroci uživali,” je dejala Tea Starc, direktorica marketinga na Tenis Sloveniji.

Kot rečeno pa je bilo veliko bolj tekmovalno v kategorijah do 10 in 11 let. Tekmovanje je potekalo na igriščih TD Slovan, skupno pa je je bilo v štirih kategorijah prijavljenih 54 otrok.

  • tenis 10, deklice:
  1. Lunder Tita Eva (RAFA), 2. Sarhatlić Lina (OTOČE), 3.-4. Pegam Ava (TK-CC) in Doberlet Taja (TR-KR)
  • tenis 10, dečki:
  1. Albreht Tosja (TK-CC), 2. Ramovš Žan (TK-CC), 3.-4. Marinčič Lovro in Pušlar Anže (oba OL-LJ)
  • tenis 11, deklice:
  1. Luks-Šuvak Alja (RADOV), 2. Korolkova Nina (TC-LJ), 3.-4. Doberlet Taja (TR-KR), Rybakova Arina (KLIF)
  • tenis 11, dečki:
  1. Weitzer Nik (OL-LJ), 2. Suljić Ian (TABRE), 3.-4. Pušlar Vid (OL-LJ), Susanin Lachezar (TABRE)

 Vse, kar se je na obeh prizoriščih dogajalo je skrbno dokumentirala Sportida.