Naomi Osaka potrdila nastop v San Joseju

Zmagovalka petih teniških turnirjev za veliki slam Naomi Osaka bo svoj prvi turnir po odprtem prvenstvu Francije v Parizu odigrala avgusta v Kaliforniji. Kot so danes sporočili organizatorji, je 24-letna Japonka sprejela posebno povabilo za nastop na turnirju WTA v San Joseju.

Osaka, ki je v zadnjih štirih sezonah vsako leto osvojila grand slam, letos pa izpadla v prvem krogu Roland Garrosa, je nato odpovedala nastop v Wimbledonu zaradi poškodbe.

Turnir v San Joseju se bo začel 1. avgusta, štiri tedne pred odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku.

“Zelo smo veseli, da nas Osaka spet pride obiskat. Prav na našem turnirju je debitirala na turneji WTA. Da smo lahko spremljali, kako se je razvila v vrhunsko igralko in osebo na in zunaj igrišč, je res čast,” je dejala direktorica turnirja Vickie Gunnarsson.

“Ni namreč le neverjetna igralka, njena zaveza k družbenim spremembam in enakosti je resnično navdihujoča,” je dodala direktorica.

Osaka je ta čas na 38. mestu svetovne lestvice in letos še ni osvojila turnirja. Aprila je zaigrala v finalu Miamija, kjer je klonila proti številki 1 Poljakinji Igi Swiatek.

Nastop v San Joseju so že potrdile tudi zmagovalka Wimbledona Jelena Ribakina, peta igralka sveta Ons Jabeur, mlada ameriška zvezdnica Coco Gauff in zmagovalka OP ZDA 2019, Bianca Andreescu.