Najboljša ruska teniška igralka razkrila istospolno usmerjenost

Trenutno najboljša ruska teniška igralka Darja Kasatkina je javno razkrila svojo homoseksualnost. V ponedeljkovem intervjuju z blogerjem Vitjem Kravčenkom je istočasno ostro kritizirala rusko politiko, ki v državi še vedno tvori ozračje za številne “prepovedane teme v družbi”, poročajo agencije.

“Za mlade ljudi, ki se srečujejo s težavami v družbi, je zelo pomembno, da o teh temah spregovorijo športniki ali druge znane osebnosti,” je med drugim povedala Kasatkina in potrdila, da ima tudi partnerico.

Teniška igralka je v pogovoru pohvalila in izpostavila tudi nogometašico Nadježdo Karpovo, ki je junija kot prva ruska športnica javno razkrila istospolno usmerjenost. Kot pravi Kasatkina, je v Rusiji cel niz tematik, o katerih se ne sme govoriti. Homoseksualnost pri tem ni izjema in morda sploh ni na prvem mestu.

Prav šport pri odpiranju ruske družbe igra pomembno vlogo. Teniška igralka pravi, da je bil velik napredek pri načenjanju “prepovedanih tem” narejen s svetovnim prvenstvom v nogometu leta 2018, proces pa se je nato žal ustavil. “To pot so zaprli. Delo na cesti,” je ironično povedala igralka.

Petindvajsetletna Kasatkina je na svetovni lestvici trenutno na 12. mestu. V karieri se je veselila štirih zmag na turnirjih WTA.