Najboljša Latvijka v Cincinnatiju boljša od najboljše Slovenke

Prvič po krstnem osvojenem WTA naslovu v Lozani se je v tekmovalni pogon vrnila Tamara Zidanšek. 23-letna Konjičanka je debitirala na turnirju serije WTA 1000 v Cincinnatiju, kjer je v uvodnem kolu morala priznati premoč Latvijki Jeleni Ostapenko. 

Po tesno izgubljenem prvem nizu Zidanškova ni več našla pravega odgovora na igro Latvijke. (Foto: WTA)

Svojega prvega nastopa v Cincinnatiju Tamara Zidanšek ni pričela najbolje. Proti 32. igralki sveta se je hitro znašla v zaostanku z 0:4 in 1:5, a kot že ničkolikokrat to zanjo ni pomenilo konec niza. Odgovorila je s štirimi zaporednimi osvojenimi igrami, rezultat poravnala na 5:5, a v zaključku niza je bila znova bolj zbrana Jelena Ostapenko. Ta je v 12. igri niza na servis Zidanškove izkoristila že svojo prvo žogico za niz.

V drugem nizu je Latvijka znova hitro povedla s 3:0, kmalu je semafor kazal rezultat 5:1 v korist nekdanje zmagovalke Rolanda Garrosa. V 7. igri niza je Zidanškova najprej imela dve žogici za znižanje zaostanka, a igra in posledično dvoboj je kasneje pripadel Jeleni.

Že pred Zidanškovo se je v kvalifikacijah Cincinnatija poslovila Polona Hercog, tako da edino preostalo slovensko orožje predstavlja Andreja Klepač, ki bo z Darijo Jurak poizkušala nadaljevati uspešen niz.

WTA 1000 Cincinnati (ZDA, $1.835.490, trd podlaga, zunaj, posamezno)
1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Ostapenko J. (Lat) 5:7, 1:6

Dvojice
1. kolo: Jurak D./Klepač A. – Bouzkova M./Hradecka L. [17.8.]


Že izpadla
1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) – Bouzkova M. (Češ) 6:4, 2:6, 3:6