Nadala v Cincinnatiju izločil 152. igralec sveta

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki se po odpovedi polfinala v Wimbledonu skuša pripraviti na odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, na prvem dvoboju po poškodbi trebušne mišice ni navdušil. Na mastersu ATP v Cincinnatiju ga je v prvem nastopu izločil 152. igralec sveta, Hrvat Borna Ćorić, ki je zmagal s 7:6 (9), 4:6 in 6:3.

Današnji poraz v Cincyju za 36-letnega Španca obenem tudi pomeni, da do konca leta na svetovni lestvici ne more več prehiteti Rusa Danila Medvedjeva, ki je številka 1.

Zmagovalec 22 turnirjev za veliki slam je po dvoboju dejal, da mu do OP ZDA ne bo lahko.

“Ko se vračaš po poškodbi, veliko pomeni, če zmagaš na prvem dvoboju. To danes žal meni ni uspelo,” je dejal Nadal, ki je letošnjo sezono začel s tremi naslovi in 20 zaporednimi zmagami, v New York pa se bo moral odpraviti le z eno poletno tekmo na trdi podlagi.

“Ta turnir je bil zame zelo težak. Tekmec je danes igral bolje. V podaljšani igri prvega niza sem imel kar nekaj priložnosti, vendar sem zgrešil dve lahko žogici za niz,” je še dejal izkušeni Španec.

“Težko je iz tega dvoboja odnesti veliko pozitivnih stvari. Moram še več trenirati. Moram se vrniti boljši,” je pred selitvijo v New York dejal Nadal.