Nadal uspešen po vrnitvi na igrišča, odzval se je tudi na Đokovićev primer

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je po okužbi z novim koronavirusom vrnil na tekmovanja, trenutno igra na turnirju ATP 250 v Melbournu in se je že prebil v četrtfinale. Petintridesetletnik se je obenem odzval tudi na dogajanje okoli Srba Novaka Đokovića in njegovega igranja na odprtem prvenstvu Avstralije.

Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, ki je bil prejšnji mesec pozitiven na novi koronavirus, je dejal, da je bil po okužbi zelo utrujen in je imel povišano telesno temperaturo. “Moral sem nekaj dni prebiti v postelji, nisem se mogel premakniti,” je dejal Španec, ki se je okužil na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, in dodal, da se mu zdi, da je dobro okreval.

Tako bo ta mesec lovil 21. zmago na turnirjih na grand slam, saj bo na sporedu odprto prvenstvo Avstralije. Na njem bi moral zmago braniti prvi igralec sveta Đoković, ki pa se je znašel v težavah in se bori proti temu, da ga izženejo iz države zaradi tega, ker ni cepljen. V Avstraliji so mu namreč zavrnili vizo, zdaj pa čaka na razplet pritožbe.

Nadal je poudaril, da je pač treba upoštevati pravila in da bi si Srb prihranil veliko težav, če bi se pač cepil. “Razumljivo je, da ljudi v Avstraliji ta primer razburja, saj so sami morali veliko potrpeti med popolnimi zaprtji, nekateri se niso mogli niti vrniti domov,” Nadala navaja francoska tiskovna agencija AFP.

“Edino, kar lahko rečem, je to, da verjamem zdravnikom. Če oni rečejo, naj se cepimo, se pač moramo cepiti. Sam sem prebolel covid-19 in sem bil dvakrat cepljen. Če to narediš, potem ni težav z igranjem v Avstraliji. Mislim, da je svet dovolj trpel, da ne bi upoštevali pravil,” je še povedal Nadal.

“Če bi Novak želel, bi brez težav igral v Avstraliji. Odločil se je, kot se je, vsak ima to pravico, toda tu so pač tudi posledice,” je dodal Španec, ki ima toliko naslovov na turnirjih za grand slam kot Đoković in Švicar Roger Federer. Slednji bo zaradi težav s kolenom bržčas igral šele na zadnjem grand slamu sezone na OP ZDA.

Nadal je še povedal, da si ne želi tega, kar se dogaja z Đokovićem. “Po svoje se mi kar malo smili. Toda hkrati je treba povedati, da je za pogoje za igranje v Avstraliji vedel več mesecev, odločil pa se je, kot se je,” je končal Nadal.