Nadal še ne ve, ali bo lahko nastopil v Wimbledonu

Španec Rafael Nadal, ki je v nedeljo štirinajstič postal zmagovalec odprtega prvenstva Francije, še ne ve, ali bo lahko nastopil na naslednjem turnirju za grand slam na sveti travi v Wimbledonu. Turnir v Roland Garrosu, na katerem je osvojil 22. naslov za grand slam, je pri 36-letniku pustil posledice, saj je obnovil poškodbo leve noge.

Nadal, ki je v finalu na stadionu Philippe Chatrier po dveh urah in dvajsetih minutah premagal Norvežana Casperja Ruuda, se je po OP Francije odpravil v Španijo. Trenutno je doma na Majorki, kjer v domačem okolju celi vse posledice napornega turnirja.

V torek je že prestal prvo terapijo poškodovane leve noge, saj se prvak OP Francije želi pripraviti za Wimbledon, manj kot tri tedne pred začetkom turnirja v Londonu 27. junija.

Kot je dejal, je bila njegova noga med zmago nad Ruudom v finalu Roland Garrosa povsem omrtvičena zaradi injekcij, ki jih je prejel.

Nadal je po pariškem zmagoslavju odpotoval v Barcelono, da bi začel zdravljenje z “impulzno radiofrekvenčno stimulacijo”, je v sredo povedal tiskovni predstavnik Španca. Cilj terapije je zmanjšati bolečine v živcih.

Zaradi radiofrekvenčne terapije bodo živci na območju Nadalove poškodbe “začasno otrpli”. “Rafa je že doma in bo preživel tri ali štiri dni z izvajanjem normalne vzdrževalne telesne aktivnosti. Če bo zdravljenje pozitivno učinkovalo, se bo kasneje vrnil k treningom na igrišču,” je dejal tiskovni predstavnik. “Ne izključujemo, da bi naslednji teden šel na novo terapijo.”

Nadal že leta trpi za težavo v stopalu, imenovano Müller-Weissov sindrom. Gre za redko in degenerativno stanje, ki prizadene kosti v stopalih.

“Tam bom, če bo moje telo to dopuščalo. Wimbledon je prioriteta, turnirji za grand slam so prioriteta,” je v nedeljo odgovoril Nadal, ko so ga vprašali o Wimbledonu.

“Igranje s protivnetnimi zdravili, da, pod lokalno anestezijo, ne,” je svoje zdravstvene težave opisal Nadal.