Nadal se je uvrstil v drugi krog OP Francije

Španski as Rafael Nadal je z zmago nad 82. igralcem sveta iz Avstralije Jordanom Thompsonom s trikrat 6:2 začel lov na rekordni 14. naslov zmagovalca odprtega prvenstva Francije.

Peti nosilec Nadal, ki bi se lahko v četrtfinalu srečal z aktualnim prvakom Novakom Đokovićem, je rekord Roland Garrosa, ki ga je sicer sam postavil, izboljšal na 106 zmag in le tri poraze od svojega prvenca leta 2005, ko je osvojil svoj prvi naslov na izbranem pesku Pariza.

“Zelo sem vesel današnje zmage. Vesel sem, da sem se prebil naprej v treh nizih,” je dejal Nadal, ki šele drugič v karieri v Parizu ni v skupini prvih štirih nosilcev.

“To je prvi krog, zame vsekakor pozitiven dvoboj. Izenačeni nizi, vendar z veliko prostora za napredek,” je bil zadovoljen Majorčan.

Španec se bo v drugem krogu pomeril s Corentinom Moutetom, potem ko je Francoz, ki v glavnem delu turnirja nastopa s posebnim povabilom, v štirih nizih premagal zmagovalca OP Francije iz leta 2015 Švicarja Stana Wawrinko.

Nadal v tej sezoni še ni zmagal na turnirju na pesku, na turnirju v Rimu mu je spodletelo zaradi ponovitve poškodbe stopala.

Pred Parizom je letos igral na dveh peščenih turnirjih. V Madridu ga je v četrtfinalu premagal rojak Carlos Alcaraz, v Rimu pa je odšepal z igrišča po porazu z Denisom Shapovalovom.