Nadal osvojil Acapulco in letos ostaja nepremagan

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal nadaljujejo s popolnim startom v letu 2022, potem ko je v finalu turnirja ATP v Acapulcu z denarnim skladom 1,68 milijona dolarja s 6:4, 6:4 premagal Britanca Camerona Norrieja. To je bil prvi turnir za Španca po zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije.

Nadal je za četrto zmago v ravno toliko medsebojnih dvobojih nad 12 igralcem sveta potreboval uro in 54 minut.

Do odločilne prednosti v prvem nizu je Španec prišel v peti igri. Bolj zanimiv je bil drugi niz, ko sta na začetku oba igralca izgubila igro na svoj servis, Norrie je potem povedel z 2:1, a je Nadal dobil naslednje štiri igre za vodstvo s 5:2. Španec je potem prvo igro na svoj servis za zmago zapravil, je pa zato izkoristil drugo.

Za 35-letnika je to 91. turnirska zmaga v karieri, četrta v mehiškem Acapulcu, kjer je pred tem slavil v letih 2005, 2013 in 2020. Tako kot pred dvema letoma tudi letos ni izgubil niza.

Nadal ostaja nepremagan, odkar je lani avgusta v tretjem krogu turnirja v Washingtonu izgubil proti Južnoafričanu Lloydu Harrisu; lansko sezono je končal zaradi poškodbe levega stopala.

V letošnji sezoni se je Španec vrnil v velikem slogu, saj še ne pozna poraza. Najprej je dobil pripravljalni turnir za prvi grand slam sezone v Melbournu, nato še OP Avstralije, s čimer je z 21 zmagami na turnirjih velike četverice za sabo pustil Švicarja Rogerja Federerja in Srba Novaka Đokovića, s katerima so bili izenačeni pri 20 končnih slavjih. Zdaj pa je zmagal še v Acapulcu.

* Acapulco, ATP (1.678.065 dolarjev):
– finale:
Rafael Nadal (Špa/4) – Cameron Norrie (VBr/6) 6:4, 6:4.