Nadal okrcal vodstvo Wimbledona

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je tako kot srbski as Novak Đoković okrcal organizatorje Wimbledona, potem ko so prepovedali nastop ruskim in beloruskim igralcem ter igralkam na tretjem grand slamu sezone. Petintridesetletni Španec je odločitev označil za “nepošteno”.

Nadal je na tiskovni konferenci pred domačim mastersom v Madridu, kjer se bo vrnil po večtedenski odsotnosti zaradi poškodbe reber, odločitev organizatorjev Wimbledona ostro kritiziral.

Vodstvo turnirja na sveti travi je pred slabima dvema tednoma odločilo, da zaradi ruske invazije na Ukrajino Rusi in Belorusi tam ne bodo smeli nastopiti. Sporočili so, da so jih v to prisilile sankcije britanskih oblasti proti Rusiji in Belorusiji.

“To je zelo nepošteno do mojih tekmecev. Kaj naj ti ubogi igralci storijo? Niso krivi, da se to dogaja,” je dejal Majorčan, ki bo 3. junija dopolnil 36 let.

Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu na začetku leta se je tako pridružil ostalim velikim imenom tenisa, ki so se postavili ob bok kaznovanim igralcem in igralkam. Med njimi je bil pred desetimi dnevi tudi številka ena moškega tenisa Đoković.

V Wimbledonu tako ne bo nastopil drugi igralec sveta Danil Medvedjev, brez nastopa bodo ostali tudi Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, četrta igralka sveta Arina Sabalenka, Anastazija Pavljučenko, Viktorija Azarenka, Darja Kasatkina in drugi.