Nadal na bolniški štiri do šest tednov

Sloviti španski teniški igralec Rafael Nadal je pred dnevi na mastersu v Indian Wellsu v finalu moral priznati premoč Američanu Tylerju Fritzu, kar je bil sploh njegov prvi poraz v tem letu. Danes je 21-kratni zmagovalec za grand slam sporočil, da bo zaradi stresnega zloma rebra izven igrišč štiri do šest tednov.

Petintridesetletni Nadal je med nedavnim celotnim turnirjem v kalifornijski puščavi zaradi bolečin v prsih nekajkrat zahteval zdravniško pomoč. V finalnem obračunu ni bil kos enajst let mlajšemu ameriškemu tekmecu, ki je v Indian Wellsu dosegel svojo drugo turnirsko zmago po Eastbournu leta 2019.

“To ni dobra novica, tega nisem pričakoval,” je na družabnem omrežju zapisal Nadal in dodal: “Žalosten sem. Poskušal bom ohraniti potrpežljivost in trdo bom delal za to, da se čim hitreje vrnem na igrišče.”

Nadal bo zavoljo okrevanja izpustil uvodni del sezone na njemu najljubši peščeni podlagi in zagotovo ne bo nastopil v Monte Carlu (turnir se bo začel 11. aprila), bržkone pa tudi v Barceloni (18. april).

Vrhunec sezone na peščeni podlagi bo odprto prvenstvo Francije v Parizu. Španec je na tem turnirju, ki se bo začel 23. maja, že 13-krat zmagal, kar je absolutni rekord.