Nadal krepi optimizem pred Wimbledonom

Španski teniški as Rafael Nadal je v ponedeljek zjutraj prvič treniral na travi. Opravil je lažji trening doma na Majorki, s čimer vse bolj vzbuja upanje, da bi lahko premagal poškodbo stopala ter nastopil na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nadal se je posvetil lažji telesni aktivnosti v podeželskem klubu v Santa Ponsi, kjer se bo v nedeljo začel turnir Majorke.

V načrtu je, da bo Nadal povečal intenzivnost svojih treningov od torka do konca tedna, nato pa se bo 36-letnik odločil, ali bo igral na sveti travi v Wimbledonu, na turnirju, ki se bo začel 27. junija, seveda odvisno od tega, kako se bo odzvala njegova noga.

Nadal je dejal, da je njegova leva noga “zaspala” od injekcij med zmago nad Norvežanom Casperjem Ruudom v finalu OP Francije 5. junija. S to zmago si je priboril podaljšanje rekorda, 22. naslov za grand slam.

Nadal je nato prejšnji teden odpotoval v Barcelono, da bi začel s “pulzno radiofrekvenčno stimulacijo”, zdravljenjem, namenjenim zmanjševanju bolečin.

Zdravljenje pomeni, da so bili živci okoli območja Nadalove poškodbe “začasno otrpli”, je dejal Špančev tiskovni predstavnik.

Nadal že leta trpi za težavo v stopalu, imenovano Müller-Weissov sindrom, gre za redko in degenerativno stanje, ki prizadene kosti v stopalih.

“Tam bom, če bo moje telo to dopuščalo. Wimbledon je prioriteta, grand slami so prioriteta,” je Nadal na Roland Garrosu odgovoril na vprašanje o Wimbledonu.

“Igranje s protivnetnimi zdravili da, z injekcijami za lokalno anestezijo ne.”

Nadal je dvakrat zmagal v Wimbledonu, leta 2008 in 2010. Z 22 zmagami na turnirjih za veliki slam med posamezniki je prehitel tako Rogerja Federerja kot Novaka Đokovića, ki ostajata pri 20 naslovih.