Nadal dobil prvi dvoboj po zmagi na OP Avstralije

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izenačil svoj najboljši začetek sezone na turneji ATP v karieri, potem ko je dobil prvi dvoboj po zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije. Četrti nosilec je bil uspešen v prvem krogu OP Mehike v Acapulcu, ko je s 6:3 in 6:2 premagal srečnega poraženca, Američana Dennisa Kudlo.

Petintridesetletni levičar, sicer peti igralec sveta, ki je v Melbournu osvojil rekordni 21. turnir za veliki slam, se bo v drugem krogu 1,7 milijona dolarjev vrednega turnirja pomeril z Američanom Stefanom Kozlovom.

“Uvod je bil uspešen, dobra zmaga v dveh nizih. To je vedno dobro za samozavest,” je uvodoma po zmagi v prvem krogu dejal španski zvezdnik.

“Odigral sem soliden dvoboj. Seveda je nekaj stvari, ki bi jih še lahko popravil, vendar pa sem, v celoti gledano, igral dobro, tako nimam pritožb,” je še dejal Nadal.

Uvodna zmaga pomeni, da ima Nadal v letu 2022 za zdaj 11 zmag (brez poraza), kar je njegov izenačen najboljši začetek sezone doslej. Enajst zmag zaporedoma je sicer nanizal tudi na uvodu v sezono 2014, vendar je nato izgubil v finalu OP Avstralije proti Švicarju Stanu Wawrinki.

Minuli mesec je Nadal osvojil rekordni 21. grand slam, s čimer se je “odlepil” od Švicarja Rogerja Federerja in Srba Novaka Đokovića, ki imata vsak po 20 naslovov.

Španec v Mehiki lovi svoj 91. naslov na turneji ATP in tretjega letos; poleg Australian Opna je v Melbournu osvojil tudi pripravljalni turnir.