Nadal deset dni pred Roland Garrosom v bolečinah

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je stisnil zobe in ni predal dvoboja, vseeno pa zaradi kroničnih bolečin v stopalu ni mogel preprečiti poraza v osmini finala na turnirju v Rimu. Do turnirja Roland Garros, ta turnir za veliki slam v Parizu je osvojil že 13-krat, je le še deset dni.

“To je bolečina, ki pride in gre. Včasih je močnejša, včasih boli manj. Danes je bilo noro,” je dejal Nadal po porazu proti 16. z lestvice ATP, Kanadčanu Denisu Shapovalovu z 1:6, 7:5, 6:2.

Španski zvezdnik trpi zaradi kroničnih in neozdravljivih bolečin v stopalih (Müller-Weissov sindrom), zaradi katerih je avgusta lani predčasno končal sezono. Na tekmovanja se je vrnil šele januarja in nato osvojil prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, ter postal rekorder po številu grand slamov (21).

Marca se je Majorčan vnovič poškodoval v polfinalu Indian Wellsa. Vrnil se je šele v Madridu, kjer je v četrtfinalu izgubil proti poznejšemu zmagovalcu, 19-letnemu rojaku Carlosu Alcarazu.

Toda v Rimu je imel “spet zelo slabo stopalo”. “Nisem se poškodoval, sem igralec, ki živi s to poškodbo. Nič ni novega. Tam je …,” je dejal po izpadu v Rimu.

“Ne vem, ali naj počivam ali treniram. Pred očmi pa imam cilj, da bo boljše čez en teden in nekaj dni. O tem cilju bom sanjal,” je dejal 35-letnik, ki upa, da se bo v Parizu lahko boril za 14. naslov.

“Danes res nisem mogel igrati. Morda pa bo čez dva dni bolje. Na Roland Garrosu bom imel s seboj svojega zdravnika. Lahko mi bo pomagal,” je sklenil Nadal.