Na Tenerifeju hiter konec za obe Slovenki

Že po prvem krogu teniškega turnirja WTA na Tenerifeju se poslavljata obe najboljši slovenski igralki. Kajo Juvan je s 4:6, 6:1 in 6:4 premagala Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, Tamaro Zidanšek pa Romunka Jacqueline Adina Cristian s 7:5, 4:6 in 6:1.

Sedemindvajsetletna Schmiedlova, ki je na lestvici WTA 90. in s tem šest mest višje od Ljubljančanke, je potrdila predvsem, da je mnogo bolj izkušena od 20-letne Slovenke. Juvanova, ki je na turnirju po porazu v kvalifikacijah zaigrala kot srečna poraženka preko žreba, je v odločilnem nizu namreč že vodila s 3:1, nato pa tekmici prepustila štiri igre in po skoraj dveh urah in pol je Slovakinja izkoristila prvo zaključno žogico.

Tudi v uvodnem nizu je kazalo na zmago Slovakinje, ki je vodila s 3:0, a je Juvanovi uspel popoln preobrat. Zato čudi padec Juvanove v drugem nizu, saj je osvojila le eno igro.

Dobri dve uri je bila na igrišču proti romunski kvalifikantki tudi druga nosilka Zidanškova. Konjičanka je v prvem nizu najprej izgubila en servis, a izenačila na 4:4 in 5:5, odločila pa je 12. igra. Skoraj identičen je bil potek drugega niza, srečnejša pa je bila slovenska igralka, ki je dobila deveto igro in v deseti na svoj servis potrdila opravljeno.

V tretjem nizu pa je 23-letna Zidanškova, 33. na lestvici WTA, popolnoma popustila in 108. igralki sveta omogočila presenečenje. Romunka je vodila že s 5:0 in imela dve zaključni žogici na servis Zidanškove. A na zmago je morala še nekoliko počakati, preden jo je potrdila z lastnim začetnim udarcem, pri katerem Zidanškovi ni prepustila niti točke.

* Tenerife, WTA (235.238 USD):
– 1 krog:
Ana Karolina Schmiedlova (Slk) – Kaja Juvan (Slo) 4:6, 6:1, 6:4;
Jacqueline Adina Cristian (Rom) – Tamara Zidanšek (Slo/2) 7:5, 4:6, 6:1.