Na teh turnirjih Slovenci odpirajo travnati del sezone

Tudi v letošnji sezoni takoj po Rolandu Garrosu sledi prehod na travnati del sezone. Vrhunec predstavlja Wimbledon, še pred turnirjem na sveti travi pa bodo igralci prave občutke lovili na drugih turnirjih s travnato podlago. Enako velja tudi za slovensko posadko. 

Aljaž Bedene danes proti Tallonu Griekspooru. (Foto: Sportida)

Kaja Juvan (61. na WTA), ki je s ponedeljkom postala najvišje uvrščena slovenska teniška igralka, bo v letošnji sezoni na travi prvič zaigrala v Birminghamu, ki je na sporedu od 13. do 19. junija, že v tem tednu pa se v akcijo podajata Tamara Zidanšek (62. na WTA) in Aljaž Bedene (161. na ATP).

32-letni Ljubljančan bo še petič v karieri nastopil ‘s Hertogenboschu na Nizozemskem, kjer je do najboljšega rezultata prišel leta 2017, ko se je z dvema zmagama prebil do četrtfinala, tam pa z 1:2 v nizih klonil proti Gillesu Mullerju. Tokrat mu je žreb za nasprotnika v 1. kolu namenil domačina Tallona Griekspoora (56. na ATP), s katerim se do sedaj še ni pomeril. Tekma bo na sporedu v ponedeljek, 6. junija, če bo Bedene uspešen, ga v 2. kolu čaka 2. nosilec turnirja Felix Auger-Aliassime.

Na Nizozemsko se je podala tudi Tamara Zidanšek, ki bo v glavnem delu turnirja nastopila kot 4. nosilka. Za Konjičanko bo to prvi nastop na turnirju v s’Hertogenboschu. V 1. kolu bo zaigrala proti 121. igralki sveta Harmony Tan, katero je že premagala leta 2018 na edinem dosedanjem medsebojnem srečanju. Tekma bo na sporedu v torek, 7. junija.

Zidanškova naj bi pred Wimbledonom zaigrala še na WTA 500 turnirju v Berlinu, kjer se bo skupaj z Alexo Guarachi znova predstavila tudi Andreja Klepač. Juvanova bo ob Birminghamu pred Wimbledonom zaigrala še v Bad Homburgu, Polona Hercog je prijavljena v kvalifikacije Wimbledona.