Na Seniors državnem prvenstvu kar 135 igralk in igralcev

Prejšnji konec tedna je v ljubljanskih Novih Fužinah v organizaciji TK ZSport in Tenis Slovenije potekalo Seniors državno prvenstvo v posamini konkurenci in v dvojicah. Nastopilo je kar 135 igralcev in igralk, zanimivo pa je bilo tako na kot tudi izven igriša. 

 

Tekmovalci in tekmovalke so nastopili v 16 kategorijah.

“Organizacija državnega prvenstva nam je bila v Tenis klubu Zsport v veliko veselje, saj združuje odline tekme in neprecenljivo druženje ljubiteljev tenisa. Vsem igralkam in igralcem se zahvaljujem za udeležbo na prvenstvu, seveda pa se zahvaljujem tudi vsem obiskovalcem in ekipi Zsport kluba ter Anji Regent z ekipo Tenis Slovenije, ki je kot vedno poskrbela za odlino in strokovno izvedbo državnega prvenstva. Eden izmed pomembnih ciljev za prihodnjo sezono je, da bo organiziranih ve podobnih turnirjev v razlinih slovenskih regijah in da bi se teh turnirjev udeležile igralke in igralci iz vseh slovenskih regij,” je bil po tekmovanju zadovoljen predsednik Seniors organizacije Luka Zalaznik.

DP-Seniors-končni-rezultati (kliknite za prenos)

V kategoriji moški enotna TS je bil najboljši Mensud Omerovi, pri dekletih pa je bila najboljša Patricija Vehovec. V moški do 30 let je s tremi zmagami v skupinskem delu zmagal Filip Bator. Pri ženskah se je zmage razveselila Špela Piškur. V kategoriji moški 30+, 35+ se je zmage razveselil Matej Jarc. Najbolj številčna je bila kategorija moški 40+, 45+, končni zmagovalec pa je postal Aleš Maek, ki je v finalu premagal Sama Skvarčo. Rezultat je bil 6 : 3 in 6 : 2. Zelo zanimivo je bilo tudi v kategoriji moški 50+, 55+. V finalu sta srečala Tone Komar in Sebastian Leber. Komar je zmagal s 6 : 2 in 6 : 2.“Najprej bi rad pohvalil že pregovorno odlino organizacijo tekmovanja. ZSport kot po navadi ni razoaral. Za igralce je vedno poskrbljeno na najvišjem nivoju. Kot navdušen ljubitelj tenisa pogrešam ve takšnih dogodkov, ve rekreativno/veteranskih turnirjev in ob tej priložnosti apeliram na TS in na klube po Sloveniji, da se naredi korak naprej. Glede svoje igre in nastopov pa lahko reem, da sem kar malce preseneen, še posebej, ker je bil dvojni spored izredno naporen, konkurenca pa zelo mona. Zelo sem vesel, da sem uspel pripravljenost iz posaminega turnirja ohraniti do konca. Tako sem ob odlini igri prijatelja Damirja osvojil tudi naslov v dvojicah. Sledila je seveda živahna analiza v družbi teniških prijateljev, ki je zame vedno tista pika na i takšnim dogodkom. Upam, da se kmalu spet vidimo,” je po koncu turnirja dejal dvakratni zmagovalec Tone Komar.

V kategoriji moški do 70 let je bil najbolji Matjaž Frece, med najstarejšimi pa se je zmage razveselil Anton Prešeren. Pri ženskah je v kategoriji 30+, 35+, 40+, 45+ je bila s tremi zmagami najboljša Ana Sodnik. Med nekoliko starejšimi pa sta se v finalu srečali Katarina Pišljar in Vera Pajenk. Pišljarjeva je bila boljša s 4 : 6, 6 : 4 in 10 : 7.

Državni prvaki v igri dvojic pa so postale dvojice Muhič/Kalšek, Kadivnik/Uršič, Konjar/Komar. Pri ženskah pa so bile najboljše dvojice Jagodic/Lovrenčec, Pišljar/Belič, Jeras/Horvat.

Privlane nagrade, za glavno poskrbel Telemach 

Vsak igralec je že ob prihodu dobil darilo, najboljša v vsaki kategoriji pa sta prejela pokale in medalje, poleg tega pa je bilo v soboto tudi žrebanje za nekatere ostale privlačne nagrade. Za glavno, mobilni telefon Xiaomi – limited edition, je poskrbel Telemach, ostale pa so zagotovili še Fila, Reusch, Blitz, Red Bull, Zavarovalnica Triglav, Union, Medicinski center celostnega zdravljenja. V žrebanju za nagrade so sodelovali vsi sodelujoči na prvenstvu.

Foto galerija TUKAJ.