Na regijskih satelitih se je kljub težavam z vremenom znova zbralo lepo število nastopajočih

Tenis Slovenija je skupaj s klubi prejšnji konec tedna kljub slabemu vremenu organizirala že tretje regijske satelite v letu 2023. Turnirji potekajo v šestih kategorijah, pri čemer velja, da deklice in dečki igrajo skupaj na istem turnirju in se jih po spolu ne ločuje.

Mladi slovenski teniški upi.

Tokrat je širom Slovenije v štirih teniških klubih igralo kar 248 otrok, na Primorskem pa je bil turnir v teniškem klubu Vehovec TA zaradi dežja odpovedan. Največ sreče z vremenom so imeli na Gorenjskem, kjer so turnir kljub nekaj kapljam dežja odigrali na prostem, drugje pa so se preselili v dvorane ali napihljive hale.

Turnirji so tako potekali v štirih statističnih regijah po Sloveniji na naslednjih lokacijah: TK Stražišče (20 otrok), TC Ljubljana (150), TC Murska Sobota (41 otrok), TK As Litija (37 otrok).

Sateliti so projekt s katerim želi Tenis Slovenija, skupaj z organizatorji in ostalimi klubi, otroke še dodatno navdušiti nad tenisom. So odličen izziv, ki mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Deklic in dečkov se ne ločuje po spolu. “Lepo je bilo znova videti toliko otrok na enem mestu. Čeprav smo se morali zaradi dežja preseliti v balon pa dobre volje ni manjkalo. Samo v mini tenisu je nastopilo 55 otrok. Zahvalil bi se tudi Anji, ki je odlično izpeljala turnir, otroci pa so bili ob druženju in igranju tenisa navdušeni. Mislim, da so takšni turnirji prava pot, seveda pa so še možnosti za izboljšave v prihodnosti, je dejal Gregor Sok, vodja teniškega kluba TC Ljubljana.

Njegovo navdušenje pa so delili tudi številni starši, oče enega od njih je dejal: “Žal je otroke dež pregnal v balon, ampak kljub temu so uživali. Moja hči je drugič nastopila na takšnem turnirju. Tenis za zdaj igra le rekreativno, vseeno pa se rada udeleži takšnega turnirja, kjer ni v ospredju samo rezultat. Lepo je bilo videti nasmejane otroške obraze. Upam, da bo naslednjič vreme lepše, da bomo lahko uživali na prostem.”