Na OP ZDA konec za Hercogovo in Zidanškovo, v petek na igrišče Klepačeva

Četrti tekmovalni dan je na Odprtem prvenstvu ZDA med drugim postregel z nastopoma dveh slovenskih igralk v konkurenci dvojic. Tako Polona Hercog kot tudi Tamara Zidanšek s soigralkama nista našli poti do 2. kola. 

Tamara Zidanšek s Švicarko Viktorijo Golubic ni uspela preskočiti prve ovire. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po tem, ko je v sredo njihov sredi drugega niza prekinil dež, so se Monica Niculescu in Elena Gabriela Ruse ter Polona Hercog in Anastasija Sevastova na igrišče vrnili v četrtek. Slovensko-latvijska naveza je prve tri igre po povratku na igrišče izgubila in se znašla v zaostanku niza in 3:5 v drugem. Sledil je odličen niz Hercogove in Sevastove, ki sta nanizali kar šest iger zapored, kar jima je prineslo vodstvo s 3:0 v tretjem nizu. Romunki se nista predali, v 10. igri niza uspešno odservirali za obstanek v dvoboju (5:5), nato pa dobili še naslednji dve igri in se prebili v 2. kolo.

To je uspelo tudi nasprotnicama Tamare Zidanšek in Viktorije Golubic, Gabrieli Dabrowski in Luisi Stefani. Kanadčanka in Brazilka, ki veljata za enega najboljših parov na WTA turneji. Igralki sta tako v prvem nizu kot tudi v drugem stvari hitro postavili na svoje mesto in v celotnem dvoboju skupaj izgubili vsega tri igre.

Edina slovenska igralka, ki na OP ZDA še naprej ostaja v igri za vrhunski rezultat, je Andreja Klepač. Koprčanka se je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak že prebila v 2. kolo ženskih dvojic, v petek pa jo čaka še prvi preizkus v mešanih dvojicah, kjer bo nastopala skupaj z Belgijcem Joranom Vliegnom.

OP ZDA (New York, $27.200.000, trda podlaga, zunaj), ženske dvojice, 1. kolo
(8)Jurak D./Klepač A. – Bondarenko K./Raina A. 6:1, 6:1
Golubic V./Zidanšek T. – (5)Dabrowski G./Stefani L. 1:6, 2:6
Hercog P./Sevastova A. – Niculescu M./Ruse G. 1:6, 7:5, 5:7

2. kolo
(8)Jurak D./Klepač A. – Kasatkina D./Kontaveit A. [4.9.]

Mešane dvojice
1. kolo: Klepač A./Vliegen J. – (5)Mattek Sands M./Murray J. [3.9.]


Posamezno
Juvan K. (Slo) – Watson H. (Vb) 6:1, 6:4
Zidanšek T. (Slo) – Pera B. (Zda) 6:4, 7:6(4)
Hercog P. (Slo) – Kvitova P. (Češ/10) 2:6, 1:6

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Collins D. R. (Zda/26) 4:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) – Sabalenka A. (Blr/2) 3:6, 1:6