Na izjemnega Svita Suljića opozoril kar veliki Patrick Mouratoglou

Decembra je za enega največjih uspehov slovenskega tenisa v koledarskem letu 2021 poskrbel Svit Suljić. Da mora biti svetovna teniška javnost pozorna na 12-letnega Slovenca, je pred dnevi opozoril izjemno priznani teniški trener Patrick Mouratoglou. 

Patick Mouratoglou verjame v Svita Suljića. (Foto: Instagram)

Patrick Mouratoglou je leta 1996 ustanovil svojo teniško akademijo, ki je bila sprva locirana blizu Pariza, kasneje pa prestavljena v Nico. Na njegovi akademiji so v preteklosti trenirali številni igralci, ki so se razvili v vrhunsko tenisače. Grigor Dimitrov, Jeremy Chardy, Anastasia Pavlyuchenkova, Marcos Baghdatis, Yanina Wickmayer in Aravane Rezai so le nekateri izmed njih.

Na akademiji Patricka Mouratoglouja v zadnjem času svoje teniško znanje nabira tudi 12-letni slovenski teniški up Svit Suljić. Ta je tekom celotne sezone 2021 nizal vrhunske rezultate. Na največji sceni je nase prvič opozoril na zaključnem Tennis Europe Mastersu najboljših evropskih igralcev do 12. leta starosti, kjer se je prebil do finala. Še stopničko višje je stopil na enem najprestižnejših teniških tekmovanj na svetu, Orange Bowlu U12 na Floridi.

Izpostavil je sedem igralcev

Pred dnevi je Patrick Mouratoglou na družbenem omrežju Facebook objavil nekaj zgodb, v katerih je izpostavil igralce, na katere bi po njegovem mnenju svetovna teniška javnost morala biti pozorna v bližnji prihodnosti. Med izbranimi je 51-letnik opozoril tudi na Svita Suljića. Ob njem so se na spisku najbolj obetajočih znašli še Holger Rune, Linda in Brenda Fruhvirtova, Robin Motgomery, Elsa Jacquemot in Ksenia Efremova.

VSI IGRALCI, NA KATERE JE OPOZORIL PATRICK MOURATOGLOU (kliknite za prevezavo)

Mouratoglou trenutno upravlja vlogo trenerja treh profesionalnih igralcev. Že od leta 2012 sodeluje s Sereno Williams, od leta 2018 za njegova varovanca veljata tudi Stefanos Tsitsipas in Coco Gauff.