Na glavnem turnirju v Krškem kar sedem Slovenk

V Krškem se danes začenja drugi letošnji turnir serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev) v Sloveniji. Na glavnem turnirju bo nastopilo kar sedem Slovenk, šest jih bo igralo danes, prva nosilka Živa Falkner pa bo dvoboj 1. kola odigrala v sredo.

Turnir je lepa priložnost za slovenske igralke, da se pred domačimi navijači pokažejo v čim boljši luči. Predvsem to velja za Falknerjevo, ki je, kot pravi sama, v dobri formi. “Igram proti Čehinji Petri Csabi. Tekmice ne poznam. Pričakujem dober turnir. Danes sem prvič trenirala v Krškem, v domačem okolju se odlično počutim. Že na današnjem treningu je bilo prisotnih nekaj mojih sorodnikov, v sredo pa pričakujem še bolj bučno podporo. Ni namreč veliko priložnosti, da lahko igram pred svojimi prijatelji in sorodniki,” je pred turnirjem dejala prva nosilka. Falknerjeva je trenutno na 496. mestu lestvice WTA.

Poleg nje se je neposredno na turnir uvrstila še Manca Pislak, ki je trenutno na 787. mestu lestvice WTA. Njena tekmica je Slovakinja Katarina Kuzmova (833. WTA). “Veselim se nastopov doma. Lepo je, da so takšni turnirji ponovno v Sloveniji. Občutki pred prvim nastopom so dobri, komaj čakam na tekmo. Tekmice ne poznam. Prejšnji teden sem igrala v Beljaku, kjer sem tesno izgubila. Vseeno sem bila zadovoljna z igro, forma se po dolgi odsotnosti izboljšuje,” je dejala Pislakova, ki se je v teniško karavano vrnila sredi aprila.

KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. – 29. MAJ

15.000 ameriških dolarjev, pesek

1.kolo:

Živa Falkner (Slo/1) – Petra Csabi

Kristina Novak (Slo) – Sashi Kempster

Brina Šulin (Slo) – Bianca Behulova

Manca Pislak (Slo/7) – Katarina Kuzmova

Lara Smejkal (Slo) – Mia Chudejova

Anamari Žnuderl (Slo) – Aneta Kucmova

Maja Makorič (Slo) – Jana Bojović