Na drugem regijskem satelitu več kot 300 otrok

V osrednjeslovenski, dolenjski, gorenjski, primorski in pomurski regiji so bili pretekli konec tedna na sporedu regijski satelitski turnirji. Prvi so bili organizirani januarja, kot kaže, pa so bili med igralci in igralkami dobro sprejeti, saj je bila tokratna udeležba še višja.

Naj spomnimo, da je januarja širom Slovenije nastopilo 244 igralcev in igralk, tokrat pa je bila številka še višja. V osmih teniških klubih je igralo nekaj več kot 300 otrok. »Navdušena sem, da je projekt regijski Satelit tako dobro sprejet. Na Tenis Sloveniji se poleg zavzemanja za profesionalni tenis, dvigovanja kakovosti nacionalnih turnirjev, redno trudimo naš šport približati tudi tistim, ki se šele spogledujejo s tekmovanji. Regijski Satelit tako predstavlja nekakšen most med treningi in nacionalnimi turnirji, za katerega si želimo, da bi otrokom omogočil tiste prve, sproščene izkušnje tekmovalnega tenisa – od družabnosti, športnega duha do borbe na igrišču in fair-playa,« je povedala Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnih turnirjev in Pro tenisa.

Tako kot januarja so bili navdušeni tako otroci, kot tudi njihovi starši in trenerji. Vodja organizacije gorenjskega regijskega Satelita na TK Radovljica, Ivona Kajdiž, povzema: »Pri nas vidimo izjemno zadovoljstvo, otroci zelo radi nastopajo in si želijo še več takšnih turnirjev. Tudi starši so veseli, saj so njihovi otroci sproščeni in, če se le da, odigrajo kar nekaj tekem.«

Vrhovna sodnica na enem izmed Satelitov pretekli konec tedna, Lara Jerše, dodaja: »Ideja tega projekta je odlična. Namen je zabava in igranje tenisa za vse otroke, ne glede na znanje. Otroci so navdušeni nad tem, da veliko igrajo, dobijo nagrade, diplome in medalje, starši pa veseli, da tekmovanje ni predolgo in da je v njihovi bližini. Z vseh strani opažamo zadovoljstvo in vedno večjo popularnost Satelita.«

Naslednji turnirji so na sporedu jeseni, in sicer 24. septembra 2022

Sateliti so nov projekt, s katerim želi Tenis Slovenija, skupaj z organizatorji in drugimi klubi, otroke še dodatno navdušiti nad tenisom. So odličen izziv, ki mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak tudi zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Deklic in dečkov se ne ločuje po spolu.