Murray in Berrettini finalista Stuttgarta

Dvakratni zmagovalec Wimbledona Škot Andy Murray in lanski finalist omenjenega turnirja Italijan Matteo Berrettini sta finalista moškega teniškega turnirja ATP v Stuttgartu.

V današnjem prvem polfinalu je Berettini, deseti igralec z lestvice ATP, po hudem boju premagal Nemca Oscarja Otteja s 7:6 (7), 7:6 (5). Murray pa je nato odpravil Avstralca Nicka Kyrgiosa s 7:6 (5) in 6:2.

Ta je izstopal tudi tokrat in ob koncu prvega niza po tesnem porazu zlomil svoj lopar. Na uvodu v drugi niz se je Avstralec nato skregal še z občinstvom na tribunah in po sodniški kazni brez boja zaostajal z 0:2 v igrah. Kyrgios se je nato začel pritoževati, jezikati in se zapletati v monologe, zaradi česar je bilo celo ogroženo nadaljevanje dvoboja.

Avstralec je končnico nato odigral brez besed, po koncu pa si je prislužil žvižge občinstva.

Za Italijana je nastop v Stuttgartu prvi po marčevski poškodbi in operaciji zapestja. Prvič po letu 2019, ko je zmagal, se bo v Stuttgartu spet pomeril za končno zmago, skupaj pa za šesto v seriji ATP.

Murray se je zmage nazadnje veselil leta 2019 v Antwerpnu, v karieri pa je že osvojil 46 turnirjev. Zanj je to jubilejni 70. finale na turneji ATP.

* Izida: polfinale:
Andy Murray (VBr) – Nick Kyrgios (Avs) 7:6 (5), 6:2;
Matteo Berrettini (Ita/2) – Oscar Otte (Nem) 7:6 (7), 7:6 (5).